- Úvod
- Turbokvasinky, kvasnice
Turbokvasinky, kvasnice
Turbo kvasnice jsou směs tříděných kvasnic, které pomáhají zvýšit obsah alkoholu v založeném kvasu a obsahují nezbytné výživové a podpůrné ingredience.
Charakterizují je dvě hlavní tolerance, a to tolerance alkoholu a tolerance teploty. Běžné pekařské kvasnice odumírají při 11-12% alkoholu v kvasu, přičemž zbytek cukru zůstane nezkvašen. Turbo kvasnice jsou tolerantní k alkoholu mezi 14,5 až 21% alkoholu.
Turbo kvasnice lze použít na ovocný, cukerný i obilný kvas a na výrobu medoviny či vína.Použitím turbo kvasnic se zvyšuje obsah alkoholu v kvasu až na 18% procent. Výsledný produkt je potom velmi kvalitní a čistý. Více informací o Turbo kvasnicích naleznete zde.
Kvašení pomocí turbo kvasnic trvá až do dosažení teploty, která kvasnice usmrcuje a tím zastaví proces kvašení. Kvasnice, které tolerují vyšší teploty jsou nazývány "teplotně tolerantní" (Kvašení samo produkuje velké množství tepla. Proto je potřeba kvasné nádoby umísťovat tak, aby nádoby chladilo přirozené proudění vzduchu. Při vyšších letních teplotách je někdy potřeba chladit nádobu pomoci ventilátoru).
Zastavil se Vám kvas? Návod na restartování kvasu naleznete zde.
Enzymy a čiřidla:Nabízíme speciální enzymy na rozklad buničiny ovoce, enzymy na tvrdé plody a enzymy na obiloviny, které převedou škroby na zkvasitelné cukry. Najdete u nás i dvousložkové tekuté čiřidla a práškové čiřidla pro čiření a čištění cukrových, medových a ovocných kvasů, domácího piva nebo vína.Specifické kvasnice: Whisky kvasnice - pro výrobu whisky; Vodka kvasnice - pro výrobu vodky; Rumové kvasnice - pro výrobu rumu z melasy i cukerného kvasu; Chladnomilné kvasnice - pro kvašení ovocných kvasů v chladu; Cider kvasnice - pro výrobu domácího cideru a spoustu dalších speciálních kvasnic.
Nabízíme turbo kvasnice, které jsou charakteristické svou tolerancí vůči alkoholu. Turbo kvasnice jsou výborným pomocníkem díky rychlému a čistému kvašení. Díky turbo kvasnicím se Vám již nestane, že by jste měli zbytkový cukr. Turbo kvasnice zle použít na ovocný kvas, cukrový kvas, na výrobu medoviny, na obilné kvasy nebo na víno.
Chladnomilné kvasnice jsou neocenitelné při kvašení v nízkých teplotách. Chladnomilné kvasnice kvasí od 8°C. Díky tomu můžete švestkový kvas nebo jablečný kvas založit i v zimních měsících.