Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
26.07.2023
DPH na Slovensko podle OSS
Z důvodu nového daňového systému EU, doručování zásilek mimo ČR v režimu OSS , bude fakturováno dle sazby DPH dané země. Proto SK zákazníci musí počít... číst celé
26.07.2023
Množstevní slevy u kvasnic
U vybraných turbo kvasnic jako je 8 Kg nebo Coobra extreme 48, jsme upravili množstevní ceny. číst celé
26.07.2023
Upravili jsme vzhled e-shopu!
Upravili jsme vzhled našeho e-shopu. Nyní je vzhled kompatibilní i s mobilním zařízením. číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Návody a recepty

 

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasniceEnzymy

Lihové aromata Ochucení lihovinAktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholuChladnomilé kvasnice

VodkaKvasná nádobaDubové soudkyRum

Kvasná zátkaDubové dřevoLihoměr

SlivoviceHruškaMeruňkaŠvestka

Whisky kvasniceVodka kvasnice

Recept na domácí ciderCider kvasnice

Vinné kvasniceBylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu

 

  1. Úvod
  2. Turbo kvasnice, kvasnice a enzymy
Turbo kvasnice, kvasnice a enzymy

Jak si vybrat ty správné turbo kvasnice a kvasnice?

Ovocné kvasy:

Vhodné turbo kvasnice, kvasnice enzymy pro ovocné kvasy.

 

Turbo kvasnice pro ovocné kvasy:

Ovocný kvas při použití turbo kvasnic by měl kvasit  při teplotě v rozmezí 18 až 24°C, maximálně 30°C. Pří použit turbo kvasnic je dobré přidávat rozvařený cukr do ovocných kvasů, pokud cukr přidávat nechcete, nepoužívejte turbo kvasnice, jejich potenciál nevyužijete.

Proč turbo kvasnice do ovocného kvasu?

  • až dvojnásobná výtěžnost (16 -21% alkoholu v kvasu)
  • rychlé a kvalitní prokvášení, bez zbytkového cukru
  • silnější vůně a chuť Vaši oblíbené ovocné pálenky
  • vysoký obsah alkoholu konzervuje kvas, žádné plísně nebo druhé kvašení

Doporučené turbo kvasnice na ovocné kvasy:

8 Kg Turbo kvasnice 18-20% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-8 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 18 až 20% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Coobra 8 turbo kvasnice 18%- Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-8 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 18%                 Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Pot Distillers kvasnice 18%- Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-8 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 18%                      Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Black Bull Turbo kvasnice 14 - 18%- Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 3-6 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 14-18%  Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Black Label Kvasnice 14 - 17% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 3-6 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 14 -17%         Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Kvasnice Turbo Prestige 18-20%- Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-8 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 18 až 20% -Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Coobra 48 Extreme 14 - 21%- Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-10 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 14 až 21%      Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Coobra 6 Magnum 16% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 3-6 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 16%                            Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Kvasnice pro ovocné pálenky - Použití: 20 až 25 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: max.320g/1 litr ovocného kvasu  Výtěžnost: 18% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Coobra Mega Pack 18% -Použití: 300 až 400 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 6 až 12 kg / 100 litrů ovocného kvasu  Výtěžnost: 18%  - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.

Kvasnice a chladnomilné kvasnice pro ovocné kvasy:

Kvasnice a chladnomilné kvasnice pro ovocné kvasy, prokvasí kvalitně ovocný kvas, chladnomilné kvasnice kvasí od 8°C. Doporučuje se přidávat vitamíny a živiny.

Spiriferm - kvasinky (20g) -  Použití: 100 litrů ovocného kvasu -Přidání cukru: 2-3 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 10 -14%               Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 12°C max.30°C - Živiny a vitamíny: balení neobsahuje - lze kombinovat s Vitamon Combi 50g


Spiriferm Arom - kvasinky (20g) - Použití: 100 litrů ovocného kvasu -Přidání cukru: 2-3 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 10 -14%               Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 12°C max.30°C - Živiny a vitamíny: balení neobsahuje - lze kombinovat s Vitamon Combi 50g


Oenoferm Freddo (20g) - chladnomilné kvasnice - Použití: 100 litrů ovocného kvasu -Přidání cukru: 2-3 kg /100 litrů  - Výtěžnost: 10 -14% -Teplota kvašení: ideální 13 - 17°C, min. 8°C max.30°C - Živiny a vitamíny: balení neobsahuje - lze kombinovat s Vitamon Combi 50g - Možnost většího balení chladnomilných kvasnic Oenoferm Freddo (50g) Oenoferm Freddo (500g)

Vitamíny a živiny:

Vitamon Combi 50g - není nezbytné použít, vitamíny a živiny jsou živnou sílou kvasnic a při kvasném procesu. Kvasnice díky vitamínům a živinám lépe pracují.

Enzymy na ovoce:

Ovocné enzymy pro rozklad buničiny ovoce, při použití enzymů bude mít ovoce o 20% větší výtěžnost. Rozložené ovoce lépe prokváší.

Distizym FM - enzym na ovoce (30g) enzym na rozklad ovoce, vhodný pro bobulové a peckové ovoce, 30g vhodné na 100 Kg ovocného kvasu. Vhodné pro: švestky, trnky, mirabelky, třešně, višně, meruňky a další. Možnost většího balení:Distizym FM - enzym na ovoce (1000g).


Distizym FM TOP - enzym na tvrdé plody (10ml)enzym na rozklad tvrdých plodů, brambory, topinambury, jablka, hrušky a další.  10 ml balení je vhodné až na 100 Kg trvdých plodin.


Enzym pro ovocný rmut na 5 - 25 litrů - malé balení pektinových enzymů pro ovocné plodiny. Jedno balení je dostatečné pro 5 až 25 litrů ovocného kvasu.


Enzymy na Obiloviny:

Dvousložkové enzymy na obiloviny převedou škrob na zkvasitelný cukr, a díky tomu mají škrobové plodiny obrovský potenciál v produkci alkoholu.

Kompletní enzymy na obilniny - dvousložkové enzymy na ztekucení škrobu a převedení na zkvasitelné cukry. Enzymy fungují na všechny plodiny, které obsahují škroby. Jedno balení dvousložkových enzymů jsou dostatečné na 100 kg obilovin nebo jiných škrobových plodin.


Kompletní 3 v 1 enzymy 5 až 25 litrů - kompletní enzymy na převedení škrobu na zkvasitelné cukry, jedno balení je vhodné na 5 až 25 litrů kvasu, z obilovin, kukuřice nebo brambor.

Cukrové kvasy:

Na založení cukrového kvasu stačí použít vodu, rozvařený cukr a turbo kvasnice. Cukrové kvasy vyžadují pro kvasný proces teplotu 18- 24°C při použití turbo kvasnic. Díky turbo kvasnicím takzvaný "cukrák"  vykvasí dosucha (žádny zbytkový cukr) a to až na 23% alkoholu.

Doporučené turbo kvasnice na cukernaté kvasy naleznete zde.

Medový kvas:

Při použití vhodných turbo kvasnic, lze vyrobit výbornou domácí medovinu, vybrané turbo kvasnice jsou prověřený velkovýrobci medoviny, vykvasí medovinu mnohem rychleji a mnohem kvalitněji. Pro začátečníky doporučujeme vyzkoušet set na domácí medovinu, který obsahuje všechny potřebné ingredience pro výrobu domácí medoviny.

Set na výrobu domácí medoviny- medovinový set obsahuje vše nutné pro výrobu domácí medoviny. Kvasnice, živiny, přípravek na upravení PH, čiřící prostředek a stabilizátor. Díky tomu si můžete doma vyrobit 25 litrů vinikající domácí medoviny.


Coobra 48 Extreme 14 - 21%- Použití: až na 100 litrů medového kvasu - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


8 Kg Turbo kvasnice 18-20%Použití:až na 100 litrů medového kvasuTeplota kvašení:ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°CŽiviny a vitamíny:součásti balení.


Alcotec Turbo Kvasnice 48 hodin (14-20%) - Použití:až na 100 litrů medového kvasuTeplota kvašení:ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°CŽiviny a vitamíny:součásti balení.


T48 turbo kvasnice (14-20%) - Použití:až na 100 litrů medového kvasuTeplota kvašení:ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C -Živiny a vitamíny:součásti balení.


Univerzální vinné kvasinky - BayanusPoužití:až na 25 litrů medového kvasuTeplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: nejsou součásti balení.

Obilné a bramborové kvasy:

Škrobové plodiny jako jsou pšenice, kukuřice, oves, brambory, nebo topinambury mají obrovský potenciál co se výtěžnosti týče. Pro úspěch při kvašení obilovin je nutné převést škroby na zkvasitelné cukry. Toho lze dosáhnout pomocí speciálních enzymů na obiloviny. Po převedení škrobů na cukry stačí přidat vhodné turbo kvasnice a nechat kvasit.

Doporučené kvasnice na obilné kvasy:

8 Kg Turbo kvasnice 18-20% - Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 18 až 20% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Coobra 8 turbo kvasnice 18%- Použití: 100 litrů kvasu -  Výtěžnost: 18% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.

Alcotec Turbo Kvasnice 48 h (14-20%) - Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 14 až 20% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


T48 turbo kvasnice (14-20%) - Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 14 až 20% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Coobra 48 Extreme 14 - 21%- Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 14 až 21% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Coobra 6 Magnum 16% - Použití: 100 litrů kvasu  - Výtěžnost: 16% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Kvasnice Vodka pro 20-25 l (14.5%) - Použití: 25 litrů kvasu  - Výtěžnost: 14,5% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.

Whisky, rum a vodka kvasnice:

Chcete si vyrobit domácí whisky nebo pravý rum z melasy? Nabízíme speciální kvasnice na výrobu domácí whisky, rumu nebo vodky. Kvasnice obsahují enzymy, specifické kmeny kvasinek a živiny s vitamíny pro kvalitní kvašení.

Kvasnice Vodka (14.5%) - Použití: 25 litrů kvasu  - Výtěžnost: 14,5% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.


Rumové kvasnice (14%) - Použití: 25 litrů kvasu  - Výtěžnost: 12 až 14% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení. Návod na rum z melasy naleznete u popisu rumových kvasnic.


Whisky kvasnice (8,5%) - Použití: 25 litrů kvasu  - Výtěžnost: 8,5% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení, součástí balení jsou také enzymy na škrobové plodiny. Recept na Irskou whisky naleznete u popisu Whisky kvasnic.

Vinné a cider kvasinky:

Pro výrobce vína a ovocných ciderů, nabízíme vysoce kvalitní kvasinky, za pomocí kterých si vyrobíte kvalitní domácí cider, víno.

Univerzální vinné kvasinky - BayanusPoužití:až na 25 litrů vinné a ovocné šťávyTeplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C

Likérové turbo kvasnice :

Nejsilnější turbo kvasnice dosahující až 23% alkoholu v kvasu, jsou nejlepší volbou pro výrobu domácích likérů, díky vysokému procentu alkoholu, není nutné dokvašený kvas destilovat, při důsledném čiření kvasu získáte až 25 litrů 23% kvalitního alkoholu. Následně stačí přidat kvalitní aroma nebo směs bylinek  a domácí likér je hotový.

Turbo Extreme 23% kvasnice- Použití: 25 litrů cukrového kvasu - Přidání cukru: 8-11 kg /25 litrů  - Výtěžnost: 23% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.

Restart kvasu, stabilizátory, číření kvasů:

Restart kvasnice pomohou zastavenému kvasu znovu začít kvasit, stabilizátory vína, piva a ovocných kvasů zaručí, že kvas nechytne druhé kvašení , pomocí dvousložkového čířícího přípravku rychle a přírodně vyčistíte dokvašený kvas, medovinu, pivo nebo víno.

Čiřící prostředek dvousložkový (chitosan a kiselsol)- dvousložkový čiřící prostředek na 25 litrů vína, cideru, medoviny, ovocného kvasu nebo cukrového kvasu. Prostředek rychle vyčistí kvas.


Vin Clear – čiřící prostředek na 22,5 litrů - čistící prostředek na 22,5 litrů domácího vína.

Stabilizátor vína a  kvasu na 25 litrů - stabilizátor vína, ovocných kvasů, medoviny nebo cideru. Stabilizátor zastaví a kvasný proces a zamezí druhému kvašení. Jedno balení je vhodné na 25 litrů.

Výhodné balení turbo kvasnice a kvasnic:

Množstevní sleva na vybrané kvasnice:

8 Kg Turbo kvasnice 18-20% ( 5 kusů)

Black Label kvasnice (14 až 17%) 1Kg balení

COOBRA 48 Extreme 14% až 21% ( 5 kusů )

COOBRA 6 Magnum 16% ( 5 kusů)

COOBRA 8 turbo kvasnice 18% ( 5 kusů)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz