Jak si vybrat ty správné turbo kvasnice a kvasnice?
Ovocné kvasy:
Vhodné turbo kvasnice, kvasnice a enzymy pro ovocné kvasy.
Turbo kvasnice pro ovocné kvasy:
Ovocný kvas při použití turbo kvasnic by měl kvasit při teplotě v rozmezí 18 až 24°C, maximálně 30°C. Pří použit turbo kvasnic je dobré přidávat rozvařený cukr do ovocných kvasů, pokud cukr přidávat nechcete, nepoužívejte turbo kvasnice, jejich potenciál nevyužijete.
Proč turbo kvasnice do ovocného kvasu?
- až dvojnásobná výtěžnost (16 -21% alkoholu v kvasu)
- rychlé a kvalitní prokvášení, bez zbytkového cukru
- silnější vůně a chuť Vaši oblíbené ovocné pálenky
- vysoký obsah alkoholu konzervuje kvas, žádné plísně nebo druhé kvašení
Doporučené turbo kvasnice na ovocné kvasy:
8 Kg Turbo kvasnice 18-20% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-8 kg /100 litrů - Výtěžnost: 18 až 20% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Alcotec 8 Turbo kvasnice 18% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-8 kg /100 litrů - Výtěžnost: 18% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Coobra 8 turbo kvasnice 18% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-8 kg /100 litrů - Výtěžnost: 18% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Pot Distillers kvasnice 18% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-8 kg /100 litrů - Výtěžnost: 18% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Black Bull Turbo kvasnice 14 - 18% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 3-6 kg /100 litrů - Výtěžnost: 14-18% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Black Label Kvasnice 14 - 17% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 3-6 kg /100 litrů - Výtěžnost: 14 -17% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Kvasnice Turbo Prestige 18-20% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-8 kg /100 litrů - Výtěžnost: 18 až 20% -Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Coobra 48 Extreme 14 - 21% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 4-10 kg /100 litrů - Výtěžnost: 14 až 21% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Coobra 6 Magnum 16% - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 3-6 kg /100 litrů - Výtěžnost: 16% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Kvasnice pro ovocné pálenky - Použití: 20 až 25 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: max.320g/1 litr ovocného kvasu Výtěžnost: 18% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Mini turbo kvasnice -Použití: 20 až 25 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: max.320g/1 litr ovocného kvasu Výtěžnost:18% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Coobra Mega Pack 18% -Použití: 300 až 400 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 6 až 12 kg / 100 litrů ovocného kvasu Výtěžnost: 18% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Kvasnice a chladnomilné kvasnice pro ovocné kvasy:
Kvasnice a chladnomilné kvasnice pro ovocné kvasy, prokvasí kvalitně ovocný kvas, chladnomilné kvasnice kvasí od 8°C. Doporučuje se přidávat vitamíny a živiny.
Spiriferm - kvasinky (20g) - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 2-3 kg /100 litrů - Výtěžnost: 10 -14% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 12°C max.30°C - Živiny a vitamíny: balení neobsahuje - lze kombinovat s Vitamon Combi 50g
Spiriferm Arom - kvasinky (20g) - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 2-3 kg /100 litrů - Výtěžnost: 10 -14% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 12°C max.30°C - Živiny a vitamíny: balení neobsahuje - lze kombinovat s Vitamon Combi 50g
Oenoferm Freddo (20g) - chladnomilné kvasnice - Použití: 100 litrů ovocného kvasu - Přidání cukru: 2-3 kg /100 litrů - Výtěžnost: 10 -14% -Teplota kvašení: ideální 13 - 17°C, min. 8°C max.30°C - Živiny a vitamíny: balení neobsahuje - lze kombinovat s Vitamon Combi 50g - Možnost většího balení chladnomilných kvasnic Oenoferm Freddo (50g) , Oenoferm Freddo (500g)
Vitamíny a živiny:
Vitamon Combi 50g - není nezbytné použít, vitamíny a živiny jsou živnou sílou kvasnic a při kvasném procesu. Kvasnice díky vitamínům a živinám lépe pracují.
Enzymy na ovoce:
Ovocné enzymy pro rozklad buničiny ovoce, při použití enzymů bude mít ovoce o 20% větší výtěžnost. Rozložené ovoce lépe prokváší.
Distizym FM - enzym na ovoce (30g) enzym na rozklad ovoce, vhodný pro bobulové a peckové ovoce, 30g vhodné na 100 Kg ovocného kvasu. Vhodné pro: švestky, trnky, mirabelky, třešně, višně, meruňky a další. Možnost většího balení:Distizym FM - enzym na ovoce (1000g).
Distizym FM TOP - enzym na tvrdé plody (10ml) enzym na rozklad tvrdých plodů, brambory, topinambury, jablka, hrušky a další. 10 ml balení je vhodné až na 100 Kg trvdých plodin.
Enzym pro ovocný rmut na 5 - 25 litrů - malé balení pektinových enzymů pro ovocné plodiny. Jedno balení je dostatečné pro 5 až 25 litrů ovocného kvasu.
Harris super pektinové enzymy - pektinové enzymy na ovocné kvasy, jedno balení enzymů je dostatečné na 22,5 litrů ovocného kvasu.
Enzymy na Obiloviny:
Dvousložkové enzymy na obiloviny převedou škrob na zkvasitelný cukr, a díky tomu mají škrobové plodiny obrovský potenciál v produkci alkoholu.
Kompletní enzymy na obilniny - dvousložkové enzymy na ztekucení škrobu a převedení na zkvasitelné cukry. Enzymy fungují na všechny plodiny, které obsahují škroby. Jedno balení dvousložkových enzymů jsou dostatečné na 100 kg obilovin nebo jiných škrobových plodin.
Kompletní 3 v 1 enzymy 5 až 25 litrů - kompletní enzymy na převedení škrobu na zkvasitelné cukry, jedno balení je vhodné na 5 až 25 litrů kvasu, z obilovin, kukuřice nebo brambor.
Cukrové kvasy:
Na založení cukrového kvasu stačí použít vodu, rozvařený cukr a turbo kvasnice. Cukrové kvasy vyžadují pro kvasný proces teplotu 18- 24°C při použití turbo kvasnic. Díky turbo kvasnicím takzvaný "cukrák" vykvasí dosucha (žádny zbytkový cukr) a to až na 23% alkoholu.
Doporučené turbo kvasnice na cukernaté kvasy naleznete zde.
Medový kvas:
Při použití vhodných turbo kvasnic, lze vyrobit výbornou domácí medovinu, vybrané turbo kvasnice jsou prověřený velkovýrobci medoviny, vykvasí medovinu mnohem rychleji a mnohem kvalitněji. Pro začátečníky doporučujeme vyzkoušet set na domácí medovinu, který obsahuje všechny potřebné ingredience pro výrobu domácí medoviny.
Set na výrobu domácí medoviny - medovinový set obsahuje vše nutné pro výrobu domácí medoviny. Kvasnice, živiny, přípravek na upravení PH, čiřící prostředek a stabilizátor. Díky tomu si můžete doma vyrobit 25 litrů vinikající domácí medoviny.
Coobra 48 Extreme 14 - 21% - Použití: až na 100 litrů medového kvasu - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
8 Kg Turbo kvasnice 18-20% - Použití: až na 100 litrů medového kvasu - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Alcotec Turbo Kvasnice 48 hodin (14-20%) - Použití: až na 100 litrů medového kvasu - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C- Živiny a vitamíny: součásti balení.
T48 turbo kvasnice (14-20%) - Použití: až na 100 litrů medového kvasu - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Univerzální vinné kvasinky - Bayanus - Použití: až na 25 litrů medového kvasu - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: nejsou součásti balení.
Obilné a bramborové kvasy:
Škrobové plodiny jako jsou pšenice, kukuřice, oves, brambory, nebo topinambury mají obrovský potenciál co se výtěžnosti týče. Pro úspěch při kvašení obilovin je nutné převést škroby na zkvasitelné cukry. Toho lze dosáhnout pomocí speciálních enzymů na obiloviny. Po převedení škrobů na cukry stačí přidat vhodné turbo kvasnice a nechat kvasit.
Doporučené kvasnice na obilné kvasy:
8 Kg Turbo kvasnice 18-20% - Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 18 až 20% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Alcotec 8 Turbo kvasnice 18% - Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 18% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Coobra 8 turbo kvasnice 18% - Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 18% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Alcotec Turbo Kvasnice 48 h (14-20%) - Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 14 až 20% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
T48 turbo kvasnice (14-20%) - Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 14 až 20% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Coobra 48 Extreme 14 - 21% - Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 14 až 21% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Coobra 6 Magnum 16% - Použití: 100 litrů kvasu - Výtěžnost: 16% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Kvasnice Vodka pro 20-25 l (14.5%) - Použití: 25 litrů kvasu - Výtěžnost: 14,5% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Whisky, rum a vodka kvasnice:
Chcete si vyrobit domácí whisky nebo pravý rum z melasy? Nabízíme speciální kvasnice na výrobu domácí whisky, rumu nebo vodky. Kvasnice obsahují enzymy, specifické kmeny kvasinek a živiny s vitamíny pro kvalitní kvašení.
Kvasnice Vodka (14.5%) - Použití: 25 litrů kvasu - Výtěžnost: 14,5% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Rumové kvasnice (14%) - Použití: 25 litrů kvasu - Výtěžnost: 12 až 14% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení. Návod na rum z melasy naleznete u popisu rumových kvasnic.
Whisky kvasnice (8,5%) - Použití: 25 litrů kvasu - Výtěžnost: 8,5% - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení, součástí balení jsou také enzymy na škrobové plodiny. Recept na Irskou whisky naleznete u popisu Whisky kvasnic.
Vinné , pivní a cider kvasinky:
Pro výrobce vína piva a ovocných ciderů, nabízíme vysoce kvalitní kvasinky, za pomocí kterých si vyrobíte kvalitní domácí cider, víno nebo pivo.
Harris Premium Cider kvasnice na 23 litrů - Použití: 25 litrů kvasu ovocné šťávy - Teplota kvašení: ideální 20 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Harris Premium vinné kvasinky na 23 litrů - Použití: 25 litrů kvasu vinné šťávy - Teplota kvašení: ideální 20 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Pivní kvasnice Harris Premium na 23 litrů - Použití: 25 litrů - Teplota kvašení: ideální 15 - 20°C, svrchní kvasnice, vhodné pro všechny druhy domácího piva.
Univerzální vinné kvasinky - Bayanus - Použití: až na 25 litrů vinné a ovocné šťávy - Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C
Likérové turbo kvasnice :
Nejsilnější turbo kvasnice dosahující až 23% alkoholu v kvasu, jsou nejlepší volbou pro výrobu domácích likérů, díky vysokému procentu alkoholu, není nutné dokvašený kvas destilovat, při důsledném čiření kvasu získáte až 25 litrů 23% kvalitního alkoholu. Následně stačí přidat kvalitní aroma nebo směs bylinek a domácí likér je hotový.
Alcotec 23% Turbo Kvasnice - Použití: 25 litrů cukrového kvasu - Přidání cukru: 8-11 kg /25 litrů - Výtěžnost: 23% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení, součásti balení také aktivní uhlí - tekuté.
Turbo Extreme 23% kvasnice - Použití: 25 litrů cukrového kvasu - Přidání cukru: 8-11 kg /25 litrů - Výtěžnost: 23% Teplota kvašení: ideální 18 - 24°C, min. 15°C max.30°C - Živiny a vitamíny: součásti balení.
Restart kvasu, stabilizátory, číření kvasů:
Restart kvasnice pomohou zastavenému kvasu znovu začít kvasit, stabilizátory vína, piva a ovocných kvasů zaručí, že kvas nechytne druhé kvašení , pomocí dvousložkového čířícího přípravku rychle a přírodně vyčistíte dokvašený kvas, medovinu, pivo nebo víno.
Čiřící prostředek dvousložkový (chitosan a kiselsol) - dvousložkový čiřící prostředek na 25 litrů vína, cideru, medoviny, ovocného kvasu nebo cukrového kvasu. Prostředek rychle vyčistí kvas.
Beer Brite - čiřidlo piva na 22,5 litrů - čiřící prostředek na 22,5 litrů domácího piva.
Vin Clear – čiřící prostředek na 22,5 litrů - čistící prostředek na 22,5 litrů domácího vína.
Restart kvasnice Vinkwik na 23 litrů - restart kvasnice na znovu rozkvašení zastaveného ovocného kvasu, cideru, vína nebo medoviny. Jedno balení je vhodné na 23 litrů kvasu.
Restart kvasnice Rithies na 22,5 litrů - restart kvasnice na znovu rozkvašení zastaveného ovocného kvasu, cideru, vína nebo medoviny. Jedno balení je vhodné na 22,5 litrů kvasu.
Stabilizátor vína a kvasu na 25 litrů - stabilizátor vína, ovocných kvasů, medoviny nebo cideru. Stabilizátor zastaví a kvasný proces a zamezí druhému kvašení. Jedno balení je vhodné na 25 litrů.
Výhodné balení turbo kvasnice a kvasnic:
Množstevní sleva na vybrané kvasnice:
8 Kg Turbo kvasnice 18-20% (10 kusů)
Alcotec 8 turbo kvasnice 18% (10 kusů)
Alcotec Turbo Kvasnice 48 hodin (14-20%) 10 kusů
Black Label kvasnice (14 až 17%) 1Kg balení
COOBRA 48 Extreme 14% až 21% (10 kusů )
COOBRA 8 turbo kvasnice 18% (10 kusů)
T48 Turbo Kvasnice 48 hodin (14-20%) (10 kusů)