Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
26.07.2023
DPH na Slovensko podle OSS
Z důvodu nového daňového systému EU, doručování zásilek mimo ČR v režimu OSS , bude fakturováno dle sazby DPH dané země. Proto SK zákazníci musí počít... číst celé
26.07.2023
Množstevní slevy u kvasnic
U vybraných turbo kvasnic jako je 8 Kg nebo Coobra extreme 48, jsme upravili množstevní ceny. číst celé
26.07.2023
Upravili jsme vzhled e-shopu!
Upravili jsme vzhled našeho e-shopu. Nyní je vzhled kompatibilní i s mobilním zařízením. číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Návody a recepty

 

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasniceEnzymy

Lihové aromata Ochucení lihovinAktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholuChladnomilé kvasnice

VodkaKvasná nádobaDubové soudkyRum

Kvasná zátkaDubové dřevoLihoměr

SlivoviceHruškaMeruňkaŠvestka

Whisky kvasniceVodka kvasnice

Recept na domácí ciderCider kvasnice

Vinné kvasniceBylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu

 

  1. Úvod
  2. NÁVODY A POPIS ZBOŽÍ »
  3. Kvasnice a velký objem kvasu

Návod pro větší zpracovávané dávky (cukerný kvas)

Návod pro dávky větší než 200 litrů při  použití kvasnic Black Label

Čím větší je množství roztoku, tím těžší je udržet teplotu roztoku pod letální teplotou 37 °C. Nejoptimálnější počet balení pro použití je uveden níže. Uvádíme různá schémata měření: metrické, pro USA a pro Velkou Británii.


POSTUP PŘI VELKÉM OBJEMU FERMENTACE:

1. Rozpusťte požadované množství cukru ve stejném množství teplé vody (např. 48 l horké vody pro rozpuštění 48 kg cukru). Než budete pokračovat ujistěte se, že je cukr dokonale rozpuštěn
2. Potom za stálého míchání doplňujte cukernou směs studenou vodu do objemu, při němž bude hustota směsi 1090 kg/m3.
3. Ujistěte se, že je teplota směsi pod 25 °C a přidejte odpovídající množství kvasnic Black Label. Kvasnice vmíchávejte tak dlouho, dokud nebudou žádné kvasinky vidět pouhým okem.
4. Směs nechejte fermentovat po dobu 3 dní při okolní teplotě vzduchu mezi 15-20 °C.
TRVALE UDRŽUJTE TEPLOTU ROZTOKU POD 35°C V PRŮBĚHU CELÉ FERMENTACE!

Pokud je to potřeba, kvasnou nádobu chlaďte po 12-24 hodinách. Můžete také přidávat cukr postupně - nejprve přidat jen 1/3 cukru a zbývající 2/3 až po 1-2 dnech.
Pro objemy nad 25 litrů nedoporučujeme použití turbo-kvasnic s vysokou odolností vůči alkoholu. U větších objemů kvasů musí být teplota trvale řízená a udržovaná v rozmezí 24-26 °C, což je obtížný úkol i pro zkušené. Můžete také zkusit rozdělit cukr na dvě dávky nebo použít 1 balení kvasnic Pot Distillers na 50 litrů kvasu.


Objem fermentace

Počet balení

Přidaný cukr

200 litrů8 balení48 kg
250 litrů9 balení60 kg
300 litrů10 balení72 kg
350 litrů11 balení84 kg
400 litrů12 balení96 kg
450 litrů13 balení108 kg
500 litrů14 balení120 kg
600 litrů15 balení144 kg
700 litrů16 balení168 kg
800 litrů17 balení192 kg
900 litrů18 balení216 kg
1000 litrů19 balení240 kg

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz