Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


NÁVODY A POPIS ZBOŽÍ » Kvasnice a velký objem kvasu

Návod pro větší zpracovávané dávky (cukerný kvas)

Návod pro dávky větší než 200 litrů při  použití kvasnic Black Label

Čím větší je množství roztoku, tím těžší je udržet teplotu roztoku pod letální teplotou 37 °C. Nejoptimálnější počet balení pro použití je uveden níže. Uvádíme různá schémata měření: metrické, pro USA a pro Velkou Británii.


POSTUP PŘI VELKÉM OBJEMU FERMENTACE:

1. Rozpusťte požadované množství cukru ve stejném množství teplé vody (např. 48 l horké vody pro rozpuštění 48 kg cukru). Než budete pokračovat ujistěte se, že je cukr dokonale rozpuštěn
2. Potom za stálého míchání doplňujte cukernou směs studenou vodu do objemu, při němž bude hustota směsi 1090 kg/m3.
3. Ujistěte se, že je teplota směsi pod 25 °C a přidejte odpovídající množství kvasnic Black Label. Kvasnice vmíchávejte tak dlouho, dokud nebudou žádné kvasinky vidět pouhým okem.
4. Směs nechejte fermentovat po dobu 3 dní při okolní teplotě vzduchu mezi 15-20 °C.
TRVALE UDRŽUJTE TEPLOTU ROZTOKU POD 35°C V PRŮBĚHU CELÉ FERMENTACE!

Pokud je to potřeba, kvasnou nádobu chlaďte po 12-24 hodinách. Můžete také přidávat cukr postupně - nejprve přidat jen 1/3 cukru a zbývající 2/3 až po 1-2 dnech.
Pro objemy nad 25 litrů nedoporučujeme použití turbo-kvasnic s vysokou odolností vůči alkoholu. U větších objemů kvasů musí být teplota trvale řízená a udržovaná v rozmezí 24-26 °C, což je obtížný úkol i pro zkušené. Můžete také zkusit rozdělit cukr na dvě dávky nebo použít 1 balení kvasnic Pot Distillers na 50 litrů kvasu.


Objem fermentace

Počet balení

Přidaný cukr

200 litrů 8 balení 48 kg
250 litrů 9 balení 60 kg
300 litrů 10 balení 72 kg
350 litrů 11 balení 84 kg
400 litrů 12 balení 96 kg
450 litrů 13 balení 108 kg
500 litrů 14 balení 120 kg
600 litrů 15 balení 144 kg
700 litrů 16 balení 168 kg
800 litrů 17 balení 192 kg
900 litrů 18 balení 216 kg
1000 litrů 19 balení 240 kg

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ