Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


NÁVODY A POPIS ZBOŽÍ » Rozkvašení zastaveného kvasu

Rozkvašení zastaveného kvasu

Startovací kultura

-          2 litry vlažné vody
-          300 g cukru
-          1/4 balíčku turbo kvasnic
-          šťáva z 5 pomerančů
-          šťáva z 3 citrónů

Vše dejte do jedné nádoby, dobře rozmíchejte a přidejte do zastaveného kvasu.
Pro rozkvašení zastaveného kvasu můžete v některých případech použít i Restart kvasnice.

 

Proč se může kvas zastavit?

-          Příliš vysoká teplota >  28°
-          Příliš nízká teplota < 15°
-          Příliš vysoká koncentrace cukru
-          Příliš nízká koncentrace cukru
-          Příliš vysoká kyselost: PH <2,5
-          Použití starých neaktivních kvasinek

Použité informace jsou čerpány z literatury: „Domácí výroba lihovin“ (Bettina Malleová, Helge Schmickl)


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgzastavení kvasu imgMiroslav img02.11.2015 19:51
img img imgimgRe: zastavení kvasu imgadmin img02.11.2015 20:58