- Úvod
- NÁVODY A POPIS ZBOŽÍ »
- Rozkvašení zastaveného kvasu
Rozkvašení zastaveného kvasu
Startovací kultura
- 2 litry vlažné vody
- 300 g cukru
- 1/4 balíčku turbo kvasnic
- šťáva z 5 pomerančů
- šťáva z 3 citrónů
Vše dejte do jedné nádoby, dobře rozmíchejte a přidejte do zastaveného kvasu.
Pro rozkvašení zastaveného kvasu můžete v některých případech použít i Restart kvasnice.
Proč se může kvas zastavit?
- Příliš vysoká teplota > 28°
- Příliš nízká teplota < 15°
- Příliš vysoká koncentrace cukru
- Příliš nízká koncentrace cukru
- Příliš vysoká kyselost: PH <2,5
- Použití starých neaktivních kvasinek
Použité informace jsou čerpány z literatury: „Domácí výroba lihovin“ (Bettina Malleová, Helge Schmickl)