Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
26.07.2023
DPH na Slovensko podle OSS
Z důvodu nového daňového systému EU, doručování zásilek mimo ČR v režimu OSS , bude fakturováno dle sazby DPH dané země. Proto SK zákazníci musí počít... číst celé
26.07.2023
Množstevní slevy u kvasnic
U vybraných turbo kvasnic jako je 8 Kg nebo Coobra extreme 48, jsme upravili množstevní ceny. číst celé
26.07.2023
Upravili jsme vzhled e-shopu!
Upravili jsme vzhled našeho e-shopu. Nyní je vzhled kompatibilní i s mobilním zařízením. číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Návody a recepty

 

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasniceEnzymy

Lihové aromata Ochucení lihovinAktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholuChladnomilé kvasnice

VodkaKvasná nádobaDubové soudkyRum

Kvasná zátkaDubové dřevoLihoměr

SlivoviceHruškaMeruňkaŠvestka

Whisky kvasniceVodka kvasnice

Recept na domácí ciderCider kvasnice

Vinné kvasniceBylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu

 

  1. Úvod
  2. NÁVODY A POPIS ZBOŽÍ
Domácí růžová limonáda - recept

Recept na domácí růžovou limonádu:

Složení  domácí limonády:

Kilner - skleněný půllitr s uchem

300g cukru krupice

1 a 1/2 nakrájeného citrónu na plátky

1 pomeranč nakrájený na plátky

500g malin

lístky čerstvé máty

kostky ledu

led a čerstvou mátu

 

Příprava sirupu pro domácí limonádu:

Všechny ingredience (kromě ledu a máty) vložte do hrnce a přidejte 350 ml studené vody.

Přiveďte k varu a za stálého míchání nechte vychladnout.

Přes síto směs přelijte do nádoby na sirup a pomocí lžíce vše pořádně v sítu pomačkejte ať dostanete do sirupu všechnu šťávu z ovoce. Takto vyrobený sirup se může skladovat týden v lednici.

Servírování domácí růžové limonády:

Nalijte trochu sirupu do sklenice, přidejte kostky ledu a lístky čerstvé máty a zalijte vše perlivou nebo neperlivou vodou. Sklenice s uchem Kilner 0,5 litrů je ideální pro servírování domácí růžové limonády.

 

Alternativa: sirup nalijte do 8 Litrové nádoby Kilner osazené výpustným kohoutkem a postupujte stejně jak při chystání domácí limonády do menších lahví. Domácí růžová limonáda vydrží v uzavřené nádobě na domácí limonádu dlouho chladná a svěží. Při větších oslavách nebo cateringu je 8 litrová nádoba na limonádu ideálním pomocníkem pro spokojené hosty.

 

 

Příprava kvasu z brambor a jiných hlíz

Rady na zpracování brambor, topinambur a dalších kořenů a hlíz.

Čistota:

před zpracováním je důležité brambory a jiné kořeny a hlízy pořádně očistit a umýt. Zamezí se tím kontaminaci bakteriemi.

Doba zpracování:

Brzké jako až příchod prvních mrazů.

Příprava plodin:

Čím jemnější namletí tím je výtěžnost brambor a jiných kořenů a hlíz lepší. Doporučuje se použít mlýnek na ovoce nebo drtič.

Hodnota PH:

hodnota PH by se měla pohybovat v rozmezí 3,0 - 3,2 PH. Zamezí se případnému napadení bakteriemi nebo plísní.

Použití enzymů:

Na brambory, topinambury a jiné tvrdé plodiny se doporučuje použít enzym Distizym FM-TOP,

díky tomuto enzymu na tvrdé plody se dosáhne zkapalnění, následné přidávání vody při dobrém zkapalnění není nutné.

Použití kvasnic:

Lze použít jakékoli turbo kvasnice s tolerancí alkoholu do 20%, které obsahují již živiny a vitamíny ( silnější kvasnice je škoda použít - potenciál plodů není tak vysoký), také se používají kvasnice Spiriferm s přidáním vitamínů a živin Vitamin Combi.

Kvasnice zajistí plynulé a kvalitní prokvášení a vysokou výtěžnost.

Teplota kvašení:

Kvas by měl být ideálně umístěn do místa, kde se okolní teplota pohybuje v rozmezí 24-26°C.

Před destilací:

Po ukončení kvašení se doporučuje přidat odpěňovací přípravek Schaum -ex. Brambory a topinambury mají tendenci hodně pěnit.

Recept na bramborovou vodku

Recept na vodku z brambor

Co potřebujete:

  • 20 - 25 kg brambor
  • 1 kg ječmene nebo sladu
  • 50 až 100 g kvalitních turbo kvasnic
  • voda

 

Příslušenství:

  • kvasnou nádobu velikosti 30 až 50 litrů
  • velkou vařechu ( nejlépe na praní prádla)
  • mlýnek na maso
  • varnou desku s termostatem (nebo teploměr)

 

Příprava bramborového kvasu:

Vyčistěte všechny nečistoty z brambor (není nutné je loupat).

Vložte brambory do kotle a zalijte je vodou, tak aby byla hladina vody nad brambory.

Vařte brambory dokud nebudou uvařeny, mělo by to trvat asi 1 hodinu.

Mezitím si rozmíchejte 2 litrů vody a 1 kg sladu nebo ječmene.

Ještě teplé brambory rozemlít - nadrtit (pokud se melou brambory za tepla vytvoří se hustá kaše). Bramborovou drť a jednu třetinu rozmíchaného sladu/ječmene dejte do kotle pořádně promíchejte, a zahřejte směs na 60°C, počkejte než teplota směsi klesne na 55°C a přidejte zbytek rozmíchaného sladu/ječmene, znova pořádně promíchejte a udržujte teplotu 55°C po dobu 2 hodin a sem tam směs promíchejte.

Takto upravenou směs nechte odležet a při teplotě 25°C nalijte bramborový kvas do kvasné nádoby.

Přidejte turbo kvasnice a pořádně bramborový kvas promíchejte.

Umístěte kvasnou nádobu do místa, kde je okolní teplota mezi 18 až 24°C, kvasnou nádobu hermeticky uzavřete a osaďte kvasnou zátkou (bublátorem). Po pár hodinách by měl bramborový kvas začít kvasit. Kvasný proces při správném postupu by měl trvat 4 dny. Konec kvašení poznáte, tak že kvasná zátka přestane bublat. Výsledkem by měl být hotový bramborový kvas s obsahem alkoholu 7 až 12%, v závislosti na výši obsahu škrobů v bramborech.

 

Destilace:

Pokud destilujete bramborovou vodku na 90% ztrácí se chuť brambor, proto se doporučuje naředit na 43%. Před lahvováním nechte 24 hodin bramborovou vodku dýchat. Pokud budete destilovat dvakrát ztrácí se chuť brambor. Vodku nechte v lahvích stárnout 3 až 12 týdnů, čím delší dobu vodka stárne tím je její chuť jemnější.

Recept na griotku z červené řepy

Griotka z červené řepy

 

Ingredience:

 

  • 3 kusy červené řepy
  • citrónová šťáva ze 2 citrónů
  • 350 g cukru krupice
  • 500 ml rumu
  • aroma griotky

 

Doba přípravy:

60 minut

 

Postup přípravy:

  • řepu oloupeme a nastrouháme, vaříme 45 minut poté scedíme, tak aby jste nálev zachovali.
  • do nálevu z vyvařené řepy nasypeme cukr a přidáme připravenou citrónovou šťávu.
  • vše znovu povaříme, tak aby se cukr rozpustil.
  • nakonec jak nálev dosáhne cca 30 a méně stupňů se přidá rum a aroma griotky.
  • vše pořádně promíchat vychladit a podávat.

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz