Kompletní specifikace
Kompletní živiny pro kvasinky
PRO VŠECHNY kmeny kvasinek
Přidává se na začátku kvašení , nebo zároveň s kvasinkami.
Zlepšuje chuť a umožňuje kvasit do sucha. Jedná se o směs živin obsahující všechny mikro i makro živiny, tyto vitamíny budou kvasnice potřebovat při fermentaci alkoholu. Dávkování vitamínů se bude lišit v závislosti na množství přítomných živin v surovině, čím více živin produkt sám o sobě obsahuje tím lépe kvasnice pracují a od toho se odvíjí množství alkoholu v kvasu.
Doporučené dávkování pro různé kvašení:
Rmut z cukru (sacharóza) 14% alkoholu 2 gramy / litr
Rmut z cukru 18% alkoholu 3 g / l
Rmut z dextrosy 21% alkoholu 3,5 g / l
Kvas z cukrové třtiny max 12% 1,7 g / l
Kvas z melasy max 12% 1,7 g / l
Víno z ovoce 12 až 14% alkoholu 0.40-0.80 g / l (v závislosti na podílu ovoce v moštu)
Víno z ovoce 18% 1-2 gramů / litr (v závislosti na podílu ovoce v moštu)
Víno z hroznového koncentrátu 12-14% 0.40-0.80 gramů / litr (v závislosti na podílu koncentrátu v moštu)
Víno z hroznového koncentrátu 18% 1-2 gramů / litr (v závislosti na podílu ovoce v moštu)
Víno z vylisovaných hroznů 12-14% až 0,50 g / l (v závislosti na nutriční hodnotě hroznového moštu)
Víno z vylisovaných hroznů 18% až 1 gram / litr (v závislosti na nutriční hodnotě hroznového moštu)
Cider 5% 0,15-0,30 g / l (v závislosti na podílu ovoce / koncentrace moštu)
Med 12% 1-1,5 g / l medovina 18% 2-2,5 g / l
Whisky - závisí na základu; v případě 100% zrna, nepřidává se - v případě 50% zrna / 50% cukru, až 1 g / litr
Nedoporučuje pro použití v pivu!
Přesné dávkování si musí uživatel vyzkoušet na svém kvasu, každý kvas je jiný a nelze doporučené dávkování uváděné výrobcem brát jako dané.
Složení: kvasnicové živiny, stopové prvky vitamínů a minerálů.
Váha: 1 KG
Vyrobeno:Švédsko