Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod »Turbokvasinky, kvasnice»Kvasnice » COOBRA 8 Turbo kvasnice 18% (pro cukerný kvas)


        

COOBRA 8 Turbo kvasnice 18% (pro cukerný kvas)

Kvasnice na 25 l cukerného kvasu

img

 

Číslo produktu: C22640
Medový kvas: Medový kvas
Cena bez DPH: 152,17 Kč (6,34 EUR)
Cena s DPH (15 %):
175,00 Kč (7,29 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

COOBRA 8 Turbo kvasnice 18% pro cukerný kvas
Kvasnice COOBRA 8 jsou teplotně tolerantní kvasnice, vhodné pro kvas na cukrové bázi, ale i pro ovocné kvasy.

Jedno balení obsahuje 115 g kvasnic a vystačí na založení 100 l ovocného kvasu, 25-50 litrů obilného kvasu či na 25 litrů cukrového/bramborového kvasu.

 

Pokyny pro založení 25 litrů cukrového kvasu (18% obj. alkoholu):
8 kg cukru rozpusťte v 8 litrech horké vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté doplňte roztok do objemu 25 litrů studenou vodou a míchejte alespoň 1 minutu.

Teplota roztoku musí být do 30°C (pro nejlepší výsledek) nebo do 25°C (pro čistější alkohol). Pokud je teplota správná, přidejte balení kvasnic a míchejte, dokud se kvasnice zcela nerozpustí.


Tip pro maximální obsah alkoholu a nejvyšší kvalitu kvasu:
Nádobu uzavřete, opatřete kvasnou zátkou (bublátorem) a nechejte kvasit při 19-23°C okolní teploty po dobu 10-14 dnů.


Tip pro nejrychlejší výsledky:
Nádobu uzavřete, opatřete kvasnou zátkou (bublátorem) a nechejte kvasit při 24-27°C okolní teploty po dobu asi 5 dní (POZOR! Kvasnice odumřou, pokud překročí okolní teplota 27°C! Nepřipravujte více než 25 litrů kvasu v jedné dávce!) Ukončení kvašení nastává, když kvas přestane pracovat (bublat).

 

UPOZORNĚNÍ: Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

 

Pokyny pro založení 50 až 100 litrů cukrového kvasu:
Určené množství kvasnic a cukr tedy vždy po 1/3 (cukru a kvasnic) se přidávají ve třech fázích, které jsou rozděleny následovně:
první fáze: čas "0" (na začátku)
druhá fáze: 4 až 5 den kvašení
třetí fáze: 8 až 10 den kvašení


Dávkování kvasnic a cukru:

na 50 litrů kvasu: 2 balení kvasnic, 5 kg cukru na každé balení kvasnic
na 75 litrů kvasu: 2,5 balení kvasnic, 8 kg cukru na každé balení kvasnic
na 100 litrů kvasu: 3 balení kvasnic, 11 kg cukru na každé balení kvasnic

 

Dávkování cukru pro založení 100 l ovocného kvasu:
Do ovocného kvasu se přidávají 2-4 kg rozpuštěného cukru na 100 litrů kvasu.
Cukr rozpusťte ve vodě a ujistěte se, že je teplota roztoku nižší než 30°C. Poté do cukrového roztoku přidejte balení kvasnic, pořádně promíchejte, aby se kvasnice zcela rozpustily a nechejte 20 minut odstát. Takto připravený roztok přidejte do kvasu a znovu řádně promíchejte.


Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, stopové prvky vitamínů a minerálů
Váha balení: 115 gramů
Země původu: Švédsko
Výrobce: CBF DRINKIT
Země původu: Švédsko

 

TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgRyngle+mirabelkaimgZdeněkimg27.08.2017 08:54
imgKvas z třešníimgZdeněkimg07.07.2015 13:09
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha