- Úvod
- Turbokvasinky, kvasnice
- Kvasnice
- Rumové kvasnice 11% (pro kvas z melasy)
Rumové kvasnice 11% (pro kvas z melasy)

- Kompletní specifikace
- Komentáře 9
- Související zboží1
- Rumové kvasnice 11% (pro kvas z melasy)Skladem89,00 Kč77,39 Kč bez DPH
Rumové kvasnice 11% pro kvasy z melasy
Rumové kvasnice pro přípravu kvasu z melasy mají specifické aroma. Výsledný produkt po destilaci je nejlepší a nejhodnější právě pro výrobu rumu. Jedno balení rumových kvasnic je dostačující pro založení 25 litrů kvasu z melasy a výsledný kvas dosahuje 11% obj. alkoholu.
Pokyny pro založení 25 litrů kvasu z melasy:
Většina uvedených složek se používá k výrobě všech druhů lihovin. Rum má však výraznou a specifickou chuť, což je z části dané právě melasou.
!Při práci s kvasem pečlivě dodržujte čistotu - nečistota může způsobit zkyselení rmutu!
V 8 litrech teplé vody (50-70°C) rozpusťte 4,5 kg cukru a vzniklý roztok přimíchejte do 2 kg melasy (50%). Poté směs dolijte studenou vodou do objemu 25 litrů. Maximální teplota celé směsi by měla být do 28°C. Pokud je teplota vyšší, kvasnice uhynou.
Pokud je teplota směsi správná, přidejte balení kvasnic, vše dobře promíchejte a ujistěte se, že se kvasnice zcela rozpustily.
Nádobu uzavřete víkem a opatřete kvasnou zátkou (bublátorem). Směs nechejte kvasit při okolní teplotě 20-28°C po dobu 3-10 dní. Reálná délka kvašení závisí na množství cukru a teplotě vzduchu.
Kvas je připraven k destilaci ve chvíli, kdy hodnota na hustoměru dosáhne 0°Oe. Po ukončení kvašení je nejlepší použít přípravek pro vyčíření rmutu.
* Pokud se rmut zkazil, je to způsobeno prací se špinavýma rukama, znečištěnou vodou nebo použitím špinavého vybavení.
Pokyny pro založení 25 litrů kvasu z třtinového cukru:
5 kg třtinového cukru rozpusťte v teplé vodě a nalijte do kvasné nádoby. Poté směs dolijte vodou do obsahu 25 litrů a řádně promíchejte. Ujistěte se, že je teplota směsi nižší než 30°C a poprašte cukerný roztok 1 balením rumových kvasnic. Počkejte 15-20 minut a poté kvasnice do cukrové směsi pořádně zamíchejte. Doba kvašení se pohybuje mezi 5 až 7 dny.
UPOZORNĚNÍ:Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!
Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!
Skladování: Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.
Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, vitamíny a stopové prvky
Váha balení: 62 g
Země původu: Švédsko
Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.
Recept - Kořeněný rum:
Zábavná zkušenost pro domácí paliče! Vyrobte si perfektní kořeněný rum sami doma!
Ingredience:
1 litr destilátu rumu (čerstvý rum)
1 vanilkový lusk (podélně rozřízlý)
1 kus celé skořice (nasekaný)
5 kuliček nového koření
5 kuliček černého pepře
1/2 badyánu
na špičku lžičky strouhaného muškátového oříšku
3 plátky zázvoru
3 kousky pomerančové kůry
Veškeré ingredience smíchejte a nechejte zaležet alespoň 5-15 dní v závislosti na požadované chuti a síle nápoje.
* Veškeré informace poskytujeme v dobré víře a jsou obecné povahy. Neručíme za nesprávné použití produktu.Všeobecné pokyny nemají žádnou právní závaznost ani záruku.