Kompletní specifikace
Heat Turbo kvasnice 18% (20°C-40°C) pro ovocný a cukernatý kvas.
spotřebujte do 31.01.2023
Heat turbo kvasnice jsou nejvíce teplotně tolerantní kvasnice, které kvasí od 20°C - 40°C vhodné pro kvas na cukrové bázi, ale i pro ovocné kvasy. Lze využít na 8 kg cukru, nebo 6 kg cukru.
Dávkování cukru pro ovocný kvas: Do ovocného kvasu přidejte 4-6 kg rozpuštěného cukru na 100 litrů kvasu. Cukr rozpuste ve vodě a ujistěte se, že je teplota směsi nižší než 30°C. Poté přidejte kvasnice, pořádně promíchejte a nechejte roztok 20 minut odstát. Takto připravený roztok přidejte do kvasu a znovu pořádně promíchejte.
Pro rychlé kvašení dejte 6 kg cukru a doplňte do 25 litrů vodou. Při okolní teplotě 26 -30°C bude kvas vykvašený za 24 hodin.
Pro pomalejší kvašení s větší výtěžností dejte 8 kg cukru a doplňte do 25 litrů vodou.
Pokyny pro založení 25 litrů cukrového kvasu (18% obj. alkoholu):
8 kg cukru rozpuste v 8 litrech teplé vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Doplňte objem do 25 litrů studenou vodou a vše míchejte 1 minutu. Teplota směsi musí být do 30°C (pro nejlepší výsledek), nebo do 25 °C (pro čistější alkohol). Poté přidejte balíček Turbo Kvasnic a míchejte, dokud se kvasnice nerozpustí.
Výrobce: UK