Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu



        

Kompletní enzymy na obilniny

Kompletní enzymy na zcukření škrobů

img

 

Číslo produktu: S1002
Cena bez DPH: 148,76 Kč (5,95 EUR)
Cena s DPH (21 %):
180,00 Kč (7,20 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Kompletní enzymy na obiloviny - enzymy pro přeměnu škrobu a jeho zcukernatění

Tyto enzymy se aplikují do založeného kvasu před přidáním kvasnic a jejich úkolem je přeměna škrobů v obilninách do tekutého stavu a jejich následné zcukernatění.

Balení vystačí na 100 kg obilnin, kukuřice, brambor či jiných škrobových plodin.


Obsah balení:
1) Enzym TERMAMYL SC - 50 ml
2) Enzym SACZYM - 100 ml


1) Použití enzymu TERMAMYL SC:
TERMAMYL SC je alfa-amyláza v tekutém stavu a používá se na přeměnu škrobu do tekutého stavu. Optimální podmínky pro působení tohoto enzymu:
- teplota 80-85°C
- pH = 5,2 - 6,0

POSTUP:
Enzym se dávkuje v množství 40 ml / 100 kg plodiny.

Založený kvas (bez kvasnic) ohřejte na 85°C, přidejte enzym TERMAMYL SC a při této teplotě směs udržujte asi 1-1,5 hodiny. Poté nechejte směs vychladnout na teplotu 60-63°C.

 

2) Použití enzymu SACZYME:
SACZYME je amyloglukosidáza a používá se ke zcukernatění škrobu. Konečným produktem tohoto procesu je glukóza, a proto je kvašení rychlejší.
Optimální podmínky pro působení tohoto enzymu:
- teplota 60-63°C
- pH = 4,5

POSTUP:
Enzym se dávkuje v množství 80-100 ml / 100 kg plodiny.

Do směsi vychladlé na teplotu 60-63°C vmíchejte enzym SACZYME a při této teplotě ji udržujte ideálně 1 hodinu. Poté nechejte směs vychladnout na teplotu potřebnou pro přidání kvasnic (cca 24°C).

Hodnoty průběhu zcukernatění po dobu tepelné úpravy:
10 min / 20% zcukernatění
20 min / 50% zcukernatění
30 min / 60% zcukernatění
40 min / 70% zcukernatění
60 min / 100% zcukernatění

 

Postup použití enzymů při tzv. studeném zcukernatění:
Obilí (nebo jinou plodinu) rozmělněte ve  válcové stolici nebo šrotovníku tak, aby byla výsledná zrnitost šrotu menší než 0,5 mm. Můžete mlít suchou i mokrou cestou (voda, kterou při mokrém mletí přidáváte by měla mít teplotu maximálně 55°C).

Do připravené suspenze přidejte enzym TERMAMYL SC a následně ji ohřejte na 80-85°C. Při této teplotě směs udržujte po dobu 1-1,5 hodiny. Poté suspenzi nechejte ochladit na 60-63°C, přidejte enzym SACZYME a teplotu 60-63°C udržujte po 1 hodinu.

Následně nechejte suspenzi vychladnout na teplotu potřebnou pro přidání kvasnic.


Skladování: Skladujte při teplotě do 10°C po dobu max. 24 měsíců
Země původu: Norsko

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgkličeniimgpavelimg11.03.2017 12:44
imgimgimgRe: kličeniimgadminimg13.03.2017 08:22
imgEnzym/žitnáimgPetrimg28.02.2017 15:11
imgimgimgRe: Enzym/žitnáimgadminimg01.03.2017 07:54
imgPostupimgTSiimg16.09.2016 06:15
imgimgimgRe: Postupimgmiraimg02.01.2017 10:41
imgimgimgRe: Postupimgadminimg20.09.2016 07:01
imgimgimgimgRe: Re: PostupimgTSiimg04.10.2016 06:26
imgTeplotaimgGabrielimg02.07.2016 09:02
imgimgimgRe: TeplotaimgAdminimg08.07.2016 12:21
imgmnožství materiáluimgdavijanimg21.03.2016 15:41
imgimgimgRe: množství materiáluimgadminimg22.03.2016 07:05
imgimgimgimgRe: Re: množství materiáluimgdavijanimg22.03.2016 19:10
imgpoměr obilovina x vodaimgdavijanimg16.03.2016 17:50
imgimgimgRe: poměr obilovina x vodaimgadminimg17.03.2016 07:03
imgimgimgimgRe: Re: poměr obilovina x vodaimgradimimg01.05.2016 17:39
imgmnožstvoimgIgorimg24.12.2015 14:25
imgškrobimgmaraimg19.11.2015 12:14
imgimgimgRe: škrobimgadminimg19.11.2015 12:37
imgKvasniceimgcojbiimg23.08.2015 20:58
imgimgimgRe: Kvasniceimgadminimg24.08.2015 08:37
imgKolik vody?imgRežňákimg23.07.2014 13:06
imgimgimgRe: Kolik vody?imgadminimg23.07.2014 13:41
imgEnzymyimgJiří Dolínekimg11.07.2014 09:53
imgimgimgRe: Enzymyimgadminimg11.07.2014 10:49
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: