Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod »» Turbo Extreme kvasnice 23% (pro cukerný kvas)


        

Turbo Extreme kvasnice 23% (pro cukerný kvas)

Kvasnice na 25 l cukerného kvasu

img

 

Číslo produktu: 22694
Cena bez DPH: 193,04 Kč (8,04 EUR)
Cena s DPH (15 %):
222,00 Kč (9,25 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Turbo Extreme kvasnice 23% pro cukerný kvas

Kvasnice Turbo Extreme 23%  jsou teplotně tolerantní kvasnice, určené pro kvasy na cukrové bázi. Dosahují až 23% obj. alkoholu a výsledný produkt má specificky neutrální. Tyto kvasnice nejsou určené pro ovocné kvasy!

Fermentace s kvasnicemi Turbo Extreme 23%  je velmi čistá, ale při vysokých teplotách můžou vykvasit i nežádoucí vedlejší produkty (přiboudliny).

Každé balení je dostatečné pro fermentaci 25 litrů čistého cukrového rmutu s maximálním množstvím přidaného cukru 360 g/416 g glukózy na litr kvasu. Kvašení se stolním cukrem dosahuje maximálně 21,5% obj. alkoholu. S glukózou potom dosahuje až 23% obj. alkoholu při době fermentace 7-9 dní.


Pokyny pro založení 25 litrů cukerného:
Rozpuste 9 kg cukru v 18 litrech teplé vody a míchejte, dokud se veškerý cukr nerozpustí. Směs nalijte do kvasné nádoby a doplňte objem do 25 litrů studenou vodou.

Ujistěte se, že nemá cukerná směs více jak 30°C a přidejte balení kvasnic. Vše řádně míchejte, dokud se kvasnice kompletně nerozpustí. Po třech hodinách směs ještě jednou promíchejte a odstraňte vzniklou pěnu.

Tip pro získání maximálního obsahu alkoholu a nejvyšší kvality:
Nádobu uzavřete víkem a opatřete kvasnou zátkou (bublátorem). Směs nechejte kvasit při okolní teplotě 18-24°C po dobu 8-9 dnů. Vyhněte se teplotám pod 18°C a nad 24°C, při kterých můžou kvasnice uhynout.Ukončení kvašení nastává, když kvas přestane pracovat (bublat).


UPOZORNĚNÍ:
Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!


Likéry bez destilace:
V případě, že chcete vyrobit kvalitní líh bez destilace, přidejte do cukrové směsi zároveň s kvasnicemi i tekuté aktivní uhlí, které při kvasném procesu absorbuje nečistoty.

Po dokvašení je potřeba kvas kvalitně vyčířit, aby veškeré nečistoty, mrtvé kvasnice a aktivní uhlí klesly na dno. Kvas můžete vyčířit pomoci čířícího prostředku, nebo můžete zvolit delší proces kvašení, kdy kvas uložíte do chladného prostředí. Jakmile je kvas křišťálově čistý, můžete jej opatrně stočit do nachystaných nádob.

Takto vykvašená lihovina je připravena k míchání likérů. Pokud se vám však chuť lihu nezdá, je možné lihovinu dočistit pomoci filtračních jednotek nebo jinými přípravky.


Skladování:
Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Složení: sušené kvasnice nejnovější generace, potravinářské kvasnice, vitamíny a minerály
Váha balení: 260 g
Země původu: Švédsko


TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgMusil [213.226.230.*]

img30.11.2016 11:12

Dotaz

Dobrý den. Lze Turbo Extreme kvasnice 23% použít i na obilný kvas?

imgadmin [.*]

img01.12.2016 07:07

Re: Dotaz

Dobrý den, tyto kvasnice by jsme Vám na obilný kvas nedoporučovali. Lepší je použít slabší turbo kvasnice pro lepší výsledek. Admin

imgPeter [188.167.84.*]

img07.04.2016 16:31

Extreme kvasnice 23%

Dobrý deň. Pri založení cukrového kvasu a pridaní Extreme kvasnice 23%, sa kvasný proces zastavil na hodnote 8 cukromeru. Išiel som presne podľa návodu. priemerná teplota v miestnosti je 20 stupňov. V návode je čas fermentovania 7-9 dní. Ja to mám už 25 dní a cokornatosť len veľmi málo klesá. Asi niekde robím chybu. Ďakujem za odpoveď.

imgadmin [.*]

img08.04.2016 07:51

Re: Extreme kvasnice 23%

Ještě nás napadlo, zkuste kvas promíchat ode dna, kvasnice můžou být dole a jsou neaktivní. S pozdravem Alkoholesence.cz

imgadmin [.*]

img08.04.2016 06:55

Re: Extreme kvasnice 23%

Dobrý den, pokud jste postupoval dle návodu, tak by mělo vše fungovat. Těžko takhle říci co je špatně, jediné co nás napadá je větší kvasná nádoba než 35 litrů? Určitě nechte kvas dokvasit, byla by to škoda. Kvas je již zakonzervovaný a proto se nezkazí. S pozdravem a přáním hezkého dne, alkoholesence.cz

imgKaras [89.24.108.*]

img31.10.2014 13:41

dotaz

Chápu to dobře,že stačí pouze voda a cukr ? Přidání jakéhokoliv množství ovoce není pro život kvasinek nutné ? Vznikne tak čistý etanol bez chuti ?

imgAdmin [85.71.4.*]

img03.11.2014 09:06

Re: dotaz

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Ano chápete to správně, kvasnice potřebují jen cukr, buď získaný z ovoce nebo normální. Při použití cukru získáte neutrální lihovinu, je důležité pořádně vyčířít kvas, aby v něm nezůstali mrtvé kvasnice a odpad z cukru. Pak se dosáhnete neutrální chuti.

imgKaras [89.24.108.*]

img05.11.2014 18:29

Re: Re: dotaz

Je vhodné přímo na začátku kvašení přidat aromatické ovoce jako např. maliny ? Zůstane chuť tohoto ovoce i po přepálení ? Děkuji za odpověď.

imgadmin [85.71.4.*]

img06.11.2014 09:14

Re: Re: Re: dotaz

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Určitě aromatické ovoce chuť změní, ale záleží na množství, které se do kvasu přidá. Bohužel jak přesně postupovat Vám neporadíme, protože s těmito kvasnicemi a přidáním ovoce nemáme zatím zkušenosti. Pokud by jste takto kvas upravil, budeme rádi pokud se s námi o zkušenosti a výsledek podělíte. S pozdravem a přáním hezkého dne, Team alkoholesence.cz

imgčačo [213.215.71.*]

img19.10.2015 14:01

Re: Re: Re: Re: dotaz

stačí pridať cca. 20% množstva kvasu,prípadne sa dá použiť kompot napr. malinový 5kusov na 100l kvasu. dokonca aj pri ražnej krásne cítiť maliny z miernou chuťou raži v pozadí. pomarančovica:10-20kg pomarančov,záleží či majú vyzretú chuť a vônu. najprv oškrabte škrabkou na zemiaky vrchnú oranžovú 2mm vrstvu,tú použijete,potom ošúpte pomaranče z tej zvyšnej bielej kôry. pomaranče nakrájajte na 1-2cm kúsky a spolu z oranžovou vrstvou pridajte do kvasu,to isté sa dá z citronmi,len treba vziať dobre vyzreté a nie zelené.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: