Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod »Příslušensví» Distizym® FM - enzym na ovoce (30 g)


        

Distizym® FM - enzym na ovoce (30 g)

Enzym pro rozklad ovocných kvasů

img

 

Číslo produktu: 4010135
Použití: Enzymy
Cena bez DPH: 39,67 Kč (1,65 EUR)
Cena s DPH (21 %):
48,00 Kč (2,00 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Distizym® FM  - speciální enzym k rozkladu ovocných kvasů bobulovítého ovoce (30 g)

Distizym® FM je kapalný, koncentrovaný pektolytický enzym pro optimální rozklad kvasu z bobulového a peckového ovoce. Je povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Kontrolován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu. CÍL

Čeho produkt dosáhne?

• rychlé odbourání všech pektinovitých látek, s tím spojené včasné zkapalnění kvasu

• lepší čerpatelnost rmutu

• lehčí rozkvašení a snažší prokvášení kvasu na optimální obsah alkoholu

• intenzivnější narušení pletiva ovoce, tím uvolnění cenných látek ovoce a nárust ovocných aromat.

Doporučené dávkování:

Dávkování enzymu je závislé na surovině, stupni zralosti, teploty a době účinnosti. Následně uvedené dávky se vztahují na teplotu ošetření 15 ˚C. Distizym® FM se zředí studenou vodou na 5-10 % roztok a dávkuje se nejlépe přímo do mlýnku nebo drtiče. Byl-li enzymový roztok přidán do nádrže kvasu předem nebo později , musí se enzym dokonale promíchat. Opakované krátké promíchání během první hodiny podporuje rozklad kvasu. Důležité je důsledně promíchat enzymy s kvasem!

Doporučené dávkováná dle druhu ovoce:

- Bobulové ovoce 30 až 50 g /100 litrů kvasu

- Peckovité ovoce 20 až 50 g /100 litrů kvasu

Popis produktu:

Distizym® FM je pektolytický preparát, speciálně vyvinutý na vysokou aktivitu v kyselém pH prostředí bobulového a peckového ovoce. Distizym® FM rychle štěpí všechny pektinové látky, což vede k výraznému snížení viskozity a zkapalnění kvasu. Kvas se dá potom lehce míchat a čerpat. Intenzivním rozkladem kvasu se uvolňují cenné látky a zvyšuje se obsah buketních a aromatických látek. Zkapalněný a rozložený kvas ulehčuje rozkvašení, zlepšuje prokvašení kvasu, což vede k lepší výtěžnosti alkoholu. Současně se snižuje nebezpečí připálení během destilace.


Skladování: Skladujte v chladu. Otevřené balení opět uzavřete a co nejdříve spotřebujte.
Obsah balení: 30 g
Země původu: Německo

Ke stažení

pdf Distizym FM

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgdavid [81.200.53.*]

img07.09.2018 14:52

švestky

dobrý den,prosím Vás chtěl bych se zeptat,kolik mi bude stačit přípravku na cca 400l švestkového kvasu?děkuji

imgMajitel obchodu [89.24.60.*]

img08.09.2018 18:01

Re: švestky

4x balení

imgZdeněkA [109.164.3.*]

img05.08.2017 05:39

Teplota ošetření

V tomto návodu je teplota ošetření 15°C, studená voda. U enzymu 3 v 1 je teplota 45 - 50°C. To je takový velký rozdíl mezi enzymy a použitou surovinou ? Enzymy se dávají před kvasnicemi, asi kvůli teplotě, tady se to nějak rozchází.

imgadmin [.*]

img07.08.2017 07:01

Re: Teplota ošetření

Rozdíl mezi enzymem FM a 3+1 je velký. FM je na ovoce a 3+1 je na obiloviny, je třeba se dočíst do konce článku a pak reagovat.

imgZdeněkA [109.164.3.*]

img08.08.2017 08:20

Re: Re: Teplota ošetření

Promiňte, že jsem se zeptal, mohl to být také překlep a informace i pro druhé. Tak je v tom jasno. Někde jsem na toto téma našel narážku, ale bez odpovědi.

imgJiří [80.251.250.*]

img15.09.2015 07:45

Distizym - doba přidání

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se dá přípravek přidat do již kvasícího kvasu či se může přidávat pouze na začátku?

imgadmin [85.71.4.*]

img17.09.2015 10:08

Re: Distizym - doba přidání

Dobrý den, distizym FM můžete přidat i během kvašení, ale vždy dříve než kvasnice. Kvasnice přidávejte až den po té co aplikujete enzym na ovoce. S pozdravem admin

imgmarillion [91.127.140.*]

img21.10.2017 11:09

Distizym - doba přidání

mali by ste si zjednotit navod na pridanie s tym čo píšete v diskusii. tu v diskusii píšete že sa maju kvasnice pridať deń po pridaní enzymu a v navode ktorý mi prišiel s enzymom a kvasnicami píšete že stačí pridať po 2.hodinách od pridania enzýmu.

imgJ.lognier [194.108.42.*]

img09.10.2014 06:47

DISTIZIM-FM

Dobrý den dá sa uvedený enzym použit aj na jablkové kvasy/drť/??

imgadmin [85.71.4.*]

img09.10.2014 06:51

Re: DISTIZIM-FM

Dobrý den, děkujeme za dotaz. Ano pokud jde o drť lze použít enzymy i na jablka.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: