Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod »Turbokvasinky, kvasnice»Kvasnice » Alcotec Turbo kvasnice 48 hodin 14-20% (pro cukerný kvas)


        

Alcotec Turbo kvasnice 48 hodin 14-20% (pro cukerný kvas)

Kvasnice na 25 l cukerného kvasu

img

 

Číslo produktu: H31148
Medový kvas: Medový kvas
Cena bez DPH: 117,39 Kč (4,70 EUR)
Cena s DPH (15 %):
135,00 Kč (5,40 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Turbo kvasnice Alcotec 48 hodin 14-20% pro cukerný kvas

Turbo kvasnice Alcotec 48 hodin jsou teplotně tolerantní kvasnice, vhodné pro kvas na cukrové bázi.

Fermentace s kvasnicemi Alcotec je velmi čistá, ale při vyšších teplotách produkuje hodně přiboudlin. Kvasnice Alcotec 48 v kvasu snadno vyprodukují 18% alkoholu, a pokud budete při kvašení udržovat okolní teplotu mezi 20-25°C, vyprodukují až 20% alkoholu.

 

Pokyny pro založení 25 litrů cukrového kvasu za 48 hodin (14% obj. alkoholu):
Nasypte 6 kg cukru do 8 litrů teplé vody a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté směs doplňte studenou vodou do objemu 25 litrů a řádně promíchejte. Teplota cukerné směsi musí být pod 30°C. Pokud tomu tak je, nasypte do směsi balení kvasnic a míchejte, dokud se kvasnice zcela nerozpustí.

Kvasnou nádobu hermeticky uzavřete a osaďte kvasnou zátkou. Za 48 hodin by měl být kvas hotový s obsahem alkoholu 14% .

 

Pokyny pro založení 25 litrů cukrového kvasu za 120 hodin (20% obj. alkoholu):
Nasypte 8 kg cukru do 8 litrů teplé vody a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté směs doplňte studenou vodou do objemu 25 litrů a řádně promíchejte. Teplota cukerné směsi musí být pod 30°C. Pokud tomu tak je, nasypte do směsi balení kvasnic a míchejte, dokud se kvasnice zcela nerozpustí.

Kvasnou nádobu hermeticky uzavřete a osaďte kvasnou zátkou. Za 120 hodin (5 dní) by měl být kvas hotový s obsahem alkoholu 20%

POZOR! Pro čisté kvašení musí být okolní teplota vzduchu max. 30°C!

Použití do ovocného kvasu: posypte povrch kvasu a řádně promíchejte.

Tip pro maximální obsah alkoholu a nejvyšší kvalitu kvasu:
Nádobu uzavřete, opatřete kvasnou zátkou (bublátorem) a nechejte kvasit při 19-23°C okolní teploty po dobu 10-14 dnů.


Tip pro nejrychlejší výsledky:

Nádobu uzavřete, opatřete kvasnou zátkou (bublátorem) a nechejte kvasit při 20-30°C okolní teploty po dobu 2-7 dní. Ukončení kvašení nastává když kvas přestane pracovat (bublat).

Doba kvašení v závislosti na přidaném cukru:
- přidání 6 kg cukru a okolní teplota 20°C = 2 dny kvašení / teplota 30°C = 1-2 dny kvašení   14%
- přidání 7 kg cukru a okolní teplota 20°C = 4 dny kvašení / teplota 30°C = 2-3 dny kvašení   17%
- přidání 8 kg cukru a okolní teplota 20°C = 7 dní kvašení / teplota 30°C = 4-5 dny kvašení    19%

 

UPOZORNĚNÍ: Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

 

Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, vitamíny a stopové prvky

Výrobce: UK


TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgčiřeníimgtondaimg26.11.2015 14:48
imgimgimgRe: čiřeníimgAdminimg27.11.2015 07:12
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: