Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
26.07.2023
DPH na Slovensko podle OSS
Z důvodu nového daňového systému EU, doručování zásilek mimo ČR v režimu OSS , bude fakturováno dle sazby DPH dané země. Proto SK zákazníci musí počít... číst celé
26.07.2023
Množstevní slevy u kvasnic
U vybraných turbo kvasnic jako je 8 Kg nebo Coobra extreme 48, jsme upravili množstevní ceny. číst celé
26.07.2023
Upravili jsme vzhled e-shopu!
Upravili jsme vzhled našeho e-shopu. Nyní je vzhled kompatibilní i s mobilním zařízením. číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Návody a recepty

 

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasniceEnzymy

Lihové aromata Ochucení lihovinAktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholuChladnomilé kvasnice

VodkaKvasná nádobaDubové soudkyRum

Kvasná zátkaDubové dřevoLihoměr

SlivoviceHruškaMeruňkaŠvestka

Whisky kvasniceVodka kvasnice

Recept na domácí ciderCider kvasnice

Vinné kvasniceBylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu

 

  1. Úvod
  2. Turbokvasinky, kvasnice
  3. COOBRA 48 Extreme 14-21% - při odběru 5 kusů

COOBRA 48 Extreme 14-21% - při odběru 5 kusů

  • Akce
  • TOP produkt

Turbo kvasnice 48 TY (výhodné balení 5 kusů)

Výhodné balení COOBRA 48 Extreme Turbo kvasnice 14-21% - 5 kusů ( uvedená cena je za 1 ks ) Coobra 48 Extreme jsou speciální, velmi rychlé kvasnice. P... celý popis
Dostupnost
Skladem
130,00 Kč
113,04 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:C2264211
Výrobce:Coobra
Cukerný kvas:Cukerný kvas
Ovocný kvas:Ovocný kvas
Medový kvas:Medový kvas
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Výhodné balení COOBRA 48 Extreme Turbo kvasnice 14-21% - 5 kusů ( uvedená cena je za 1 ks )

Coobra 48 Extreme jsou speciální, velmi rychlé kvasnice. Při použití 6 kg cukru na 25 litrů kvasu je doba kvašení pouhých 48 hodin! Při použití 8 kg cukru pak cukerný kvas vykvasí do 5 dní.

 

Pokyny pro založení 25 litrů cukerného kvasu:

Množství cukru, pro které jste se rozhodli (6, 7, 8, 9 kg), rozmíchejte ve stejném množství teplé vody (6, 7, 8, 9 litrů). Jakmile je cukr zcela rozpuštěný, doplňte roztok do objemu 25 litrů studenou vodou.

Ujistěte se, že není teplota roztoku vyšší než 30°C (při vyšší teplotě kvasnice uhynou) a přidejte balení kvasnice. Kvasnice v roztoku míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

Kvasnou nádobu uzavřete víkem, opatřete kvasnou zátkou (bublátorem) a nechejte kvasit při okolní teplotě mezi 19-30°C. Konec kvasného procesu poznáte tak, že kvasná zátka přestane bublat, nebo změřením cukernatosti pomoci oechslemetru/cukroměru. Správně vykvašený kvas by neměl mít žádny zbytkový cukr.

Po ukončení kvašení nechejte kvas řádně vyčířit - před stočením by měl být křišťálově čistý. K číření můžete také použít čířící prostředek, nebo můžete kvas přemístit do chladné místnosti (číření tak může trvat 2-3 dny). Stáčejte jen čistý kvas bez sedimentů!

Přidaný cukrDoba kvašeníAlkoholTeplota kvašení

6 kg

7 kg

8 kg

9 kg

2 dny

3 dny

5 dní

7-10 dní

14%

17%

19%

21%

20-30°C

20-28°C

20-26°C

18-24°C

Použití do ovocného kvasu: posypte povrch kvasu a řádně promíchejte.

UPOZORNĚNÍ:
Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Složení: ušlechtilé kvasinky, enzymy, živiny, vitamíny a stopové prvky minerálů
Hmotnost balení: 135 g
Země původu: Švédsko

 

TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

Zboží zařazeno v kategoriích

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz