Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod »Turbokvasinky, kvasnice» 8 kg Turbo kvasnice 18-20% (pro cukerný kvas)


        

8 kg Turbo kvasnice 18-20% (pro cukerný kvas)

Kvasnice na 25 l cukerného kvasu

img

 

Číslo produktu: 22649
Cukerný kvas: Cukerný kvas
Ovocný kvas: Ovocný kvas
Obilný,bramborový kvas: Obilný,bramborový kvas
Cena bez DPH: 156,52 Kč (6,6522 EUR)
Cena s DPH (15 %):
180,00 Kč (7,6500 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
8 kg Turbo kvasnice 18-20% - při odběru 10 kusů
22649/3
8 kg Turbo kvasnice 18-20% - při odběru 10 kusů
Cena 135,00 Kč (5,7375 EUR) img

Kompletní specifikace

8 kg Turbo kvasnice 18-20% pro cukerný kvas

8 Kg Turbo kvasnice 18-20% jsou teplotně tolerantní kvasnice, vhodné pro kvas na cukrové bázi, ale i pro ovocné kvasy.
* POZOR! Váha balení kvasnic je 115 g, nikoli 8 kg! Kvasnice mají pouze název, který vystihuje, že jsou určeny pro kvas s přidanými 8 kg cukru.

Nyní si můžete koupit i výhodné balení 10 kusů za 135 Kč/balení! Objednat zde

Pokyny pro založení 25 litrů cukrového kvasu (18% obj. alkoholu):
8 kg cukru rozpuste v 8 litrech teplé vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Doplňte objem do 25 litrů studenou vodou a vše míchejte 1 minutu. Teplota směsi musí být do 30°C (pro nejlepší výsledek), nebo do 25 °C (pro čistější alkohol). Poté přidejte balíček Turbo Kvasnic a míchejte, dokud se kvasnice nerozpustí.
Použití do ovocného kvasu: posypte povrch kvasu a řádně promíchejte.

Tip pro získání maximálního obsahu alkoholu a nejvyšší kvality:
Nádobu uzavřete víkem a opatřete kvasnou zátkou (bublátorem). Směs nechejte kvasit při okolní teplotě 19-23°C po dobu 10-14 dnů.


Tip pro nejrychlejší výsledky:
Nádobu uzavřete víkem, opatřete kvasnou zátkou (bublátorem) a nechejte kvasit při 24-27°C pokojové teploty cca 5 dní. Ukončení kvašení nastává, když kvas přestane pracovat (bublat).


UPOZORNĚNÍ:
Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!


Pokyny pro založení 50-100 litrů cukrového kvasu (18% obj. alkoholu):
Určené množství kvasnic a cukr tedy vždy po 1/3 (cukru a kvasnic) se přidávají ve třech fázích, které jsou rozděleny následovně:
první fáze čas "0" (na začátku)
druhá fáze 4 až 5 den kvašení
třetí fáze 8 až 10 den kvašení

Dávkování kvasnic a cukru:
pro 50 litrů: 2 balení kvasnic, 5 kg cukru na každé balení kvasnic
pro 75 litrů: 2,5 balení kvasnic, 8 kg cukru na každé balení kvasnic
pro 100 litrů: 3 balení kvasnic, 11 kg cukru na každé balení kvasnic

 

Dávkování cukru pro ovocný kvas:
Do ovocného kvasu přidejte 4-6 kg rozpuštěného cukru na 100 litrů kvasu. Cukr rozpuste ve vodě a ujistěte se, že je teplota směsi nižší než 30°C. Poté přidejte kvasnice, pořádně promíchejte a nechejte roztok 20 minut odstát. Takto připravený roztok přidejte do kvasu a znovu pořádně promíchejte.

 

Obsah 1 balení a dávkování: Jedno balení obsahuje 115 g turbo kvasnic
115 g turbo kvasnic je dostačující pro založení 100 l ovocného kvasu, 25- 50 litrů obilného kvasu nebo na založení 25 litrů bramborového/cukrového kvasu.

Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, stopové prvky vitamínů a minerálů
Váha balení: 115 gramů
Výrobce: Gert Strand AB
Země původu: Švédsko

 

TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgPavel [178.255.168.*]

img02.09.2021 09:26

Cukerný kvas se pálí 2x ?

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli cukerný kvas když nechám vyčiřit chladem a pak opatrně odsaji, tak jestl stačí pálit už jen jednou nebo se musí 2x jako většina kvasu. A jak je to s úkapem u cukru a třeba i u žita ? Taky je lepší chytat 2% z lutru ? Děkuji za odpovědi

imgPetr [178.255.168.*]

img24.08.2021 13:42

Musí se u žitné pálit jen tekutina po sčiření ?

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli se u žitné musí pálit jenom čirá tekutina po sčiření ? Co když bych pálil i tu hmotu co sedne na dno sudu? Přece jenom mám 120kg kvasu, teď už čiřím jen chladem ve sklepě ale myslím si že z těch 120kg bude aspoň 60 kg sedlé hmoty co se má vyhazovat , tak si říkám co kdybych vypálil pak i tu hmotu ? Hromada alkoholu se musí schovávat i v tom ? Děkuji za odpověď

imgMajitel obchodu [78.80.96.*]

img26.08.2021 06:47

Re: Musí se u žitné pálit jen tekutina po sčiření ?

Dobrý den, určitě v usedlině je taky nějaký potenciál. Důležité je jestli má zařízení míchadla aby se usedlina nepřipalovala. Pokud stočíte jen kvas nebude to na škodu. S pozdravem, admin

imgPetr [178.255.168.*]

img26.08.2021 12:52

Re: Re: Musí se u žitné pálit jen tekutina po sčiření ?

Mám dvouplášť(olej) s mýchadlem, takže se nemusím bát připálení.... Nemusím tedy čiřit a žitná můžte po dokvašení rovnou do kotle ? Díky za cenné rady ! :)

imgMajitel obchodu [78.80.96.*]

img27.08.2021 07:05

Re: Re: Re: Musí se u žitné pálit jen tekutina po sčiření ?

Ano nemusíte čířit. S pozdravem, admin

imgLuďa [178.255.168.*]

img20.08.2021 13:09

Lihoměr měření

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli je normální že v cukerném kvasu který buble už jen velmi málo a naměřím cukernatost jen 4, tak v něm nejde naměřit lihoměrem alkohol, dokonce mi lihoměr ukazuje ještě pod nulu jako -2... A to stejné u žitného kvasu, který je starý 14 dní tak taky lihoměr ukazuje pod nulu. Nebo to naměřím až po sčiření tekutiny ? Lihoměrem to není, ten ukazuje dobře když jsem ho zkoušel ve flašce vodky.Děkuji za odpověď

imgMajitel obchodu [78.80.96.*]

img24.08.2021 11:26

Re: Lihoměr měření

Dobrý den, lihoměr je na měření lihu. Kvas má jinou hustotu a měří se pouze cukroměrem. Procento lihu zjistíte pomocí tabulek a naměření cukernatosti na začátku kvašení a na konci. Pokud Vám kvas bublá nechte kvasit. S pozdravem admin.

imgPavel [178.255.168.*]

img19.08.2021 15:12

Kolik % cukru, tolik % alkoholu?

Zdravím, mám jednu záludnou otázku. Když mám při založení kvasu z cukru cukernatost 18% a dám turbokvasnice třeba až na 21% nemůžu mít obsah alkoholu víc než těch 18% je to tak že kolik dám % cukru, tolik % budu mít po zkvašení alkoholu? Děkuji za odpověď

imgMajitel obchodu [78.80.96.*]

img20.08.2021 07:34

Re: Kolik % cukru, tolik % alkoholu?

Dobrý den, cca ano, bohužel záleží nejvíce na kvalitě cukru. Většinou je to mezi 70-90% z 1 Kg cukru. Pokud dáte dostatečné množství cukru může mít kvas až 21% alkoholu. S pozdravem, admin

imgPavel [178.255.168.*]

img16.08.2021 07:47

Nechce padat cukernatos

Zdravím, založil jsem 2x 120l (2 sudy) kvasu ze scukřeného žita pomocí enzymů. Do jednoho sudu jsem použil 2x 8 kg Turbo kvasnice 18-20% a do druhého 1,5 Oceania Turbo Kvasnice 14-18% .Kvas je starý 9dní, první 3 dny div nevyvřel a cukernatost padala velice rychle z 18% na 8 během 3 dnů ale teď už skoro týden to buble jen sem tam a cukernatost na obou je 8 a jak kdyby se zastavila. Prosím o radu. Teplota kvasu je 22.5°C. Děkuji

imgMajitel obchodu [37.48.39.*]

img17.08.2021 11:30

Re: Nechce padat cukernatos

Dobrý den, zamíchejte kvas a nechte kvasit, může bublat velice pomalu ještě pár dní a cukernatost se může snížit. S pozdravem, admin

imgPavel [178.255.168.*]

img17.08.2021 12:22

Re: Re: Nechce padat cukernatos

A pokud se kvašení zastaví a cukernatost bude třeba ještě 7, co s tím? Přidání kvasnic nebo cukru s kvasnicema nepomůže? Děkuji za odpověď

imgMajitel obchodu [37.48.39.*]

img18.08.2021 10:26

Re: Re: Re: Nechce padat cukernatos

Dobrý den, záleží jaké procento alkoholu je v kvasu. Pokud dosáhlo maximální tolerance kvasnic, další kvasnice a cukr nepomůžou. S pozdravem admin

imgJ J [80.87.210.*]

img14.12.2020 11:02

pokus

Zdravím chcel by som založiť pokusne jednu dávku použil by som sklený demižón 25 l (20l voda + cukor 5l vzduch) následne na prevzdušnenie kompresor z akvária a taktiež ohrievač z akvária teraz otázka ako dlho mám tam nechať kompresor (použijem prevzdušňovací kamienok) podľa mňa by mohol byť aj 12 hodín ohrievač ostane po celý čas kvasenia opravte na alebo doplňte či môžem prevzdušňovať dlhšie alebo je to na škodu ďakujem

imgmiro [176.106.190.*]

img03.02.2018 18:25

cukerny kvas

dobry vecer , nerozumiem s akych dvovodov ma robit cukorny kvas vo vedsom mnozstve na trikrat pridavat kvasnice scukrom , ked sa ma davat bublator naco tam je ked po 5dnoch to otvorim pridam vodu cukor kvasnice ,a po 10 znovu a vzdy zamiesat ? kvas sa okyslicovat nema pisete ani hybat , co sa stane ked to dam vsetko naraz -100l vody 3 balenia kvasnic a 11kg cukru na kazdebalenie kvasnic ? vopred dakujem za odpoved s pozdravom Miro

imgMajitel obchodu [37.48.52.*]

img04.02.2018 19:21

Re: cukerny kvas

pokut kvasinky mají hodně cukru dostanou šok a hodně jich umře, proto se to udává ve větší objemu.

imgHonza [176.102.144.*]

img20.08.2017 20:51

založení 50 l kvasu

Dobrý den rád bych se zeptal za a) jaký objem má mít sud na zkvašení 50ti litrů/ jestli mám ouužít 50 l sud a rmutu ta mít 40 l (4/5) b) jestli bysme mi mohli blíže vysvětlit celou tu věc s dávkováním kvasnic, časem 0 atd. předem děkuji za odpověď

imgPetr [188.75.173.*]

img28.02.2017 14:59

Žitná

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost/doporučení, jaké kvasnice použít na výrobu žitné ? Díky předem za doporučení.

imgadmin [.*]

img01.03.2017 07:53

Re: Žitná

Na výrobu žitné můžete použít veškeré kvasnice, u žitné je důležité převést pomoci enzymů na obiloviny škroby na cukry. S pozdravem admin

imgOndřej V [217.197.146.*]

img25.08.2016 20:32

Obilný kvas

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dávkování cukru pro obilný kvas je zde uvedena jen informace pro cukerný a pro ovocný. A i přesnější dávkování kvasnic pro obilný kvas. Děkuji

imgadmin [.*]

img29.08.2016 07:10

Re: Obilný kvas

Do obilného kvasu není třeba přidávat cukr,pokut se škroby správně převedou na cukry.

imgRaduza [109.72.15.*]

img11.06.2015 07:12

Doba kvašení

Máte někdo zkušenosti s dobou kvašení kukuřice? Kvasím povařený šrot podle návodu na enzymech.Dám turbokvasnice, většinou jen polovinu, zjistil jsem, že to stačí(120 minut předem provzdušňuji kvůli zmnožení).3dny je bouřlivé kvašení, pak to ustává.po 5ti dnech dám do sklepa 12 stupňů teploty, aby se zčiřilo.Ale pak to dál bublá, třeba 1 bublina za 45 vteřin klidněi po 14dnech.Přitom na kvasnicích píšou dokvašení po 5ti až 10ti dnech.Mám tedy pořád čekat, i když jde 1 bublina za 1 minutu? A h o j Raduza

imgadmin [85.71.4.*]

img11.06.2015 07:48

Re: Doba kvašení

Děkujeme za Váš dotaz, dobré je změřit cukernatost. Teplota kvasný proces ovlivňuje, takže pokud jste uložil kvas do chladu a kvas ještě bublal, teplota kvašení zpomalí. Uvedená doba kvašení, je ovlivněna teplotou a druhem kvasu.

imgmara [37.48.32.*]

img05.07.2014 05:19

víno?

Dobrý den, cchtěl bych se zeptat, jestli sou tyto kvasinky vhodné i na výrobu ovocného vína. Děkuji

imgAdmin [85.71.4.*]

img07.07.2014 08:54

Re: víno?

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Ano tyto kvasnice lze použít i na vykvašení ovocného vína. Mají však až 20% toleranci na alkohol, proto je možné že Vám víno vykvasí na vyšší procento alkoholu než je standardní síla vína. S pozdravem a přáním hezkého dne, Team alkoholesence.cz

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: