Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod »Turbokvasinky, kvasnice» Alcotec Turbo kvasnice 23% (pro cukerný kvas)


        

Alcotec Turbo kvasnice 23% (pro cukerný kvas)

Kvasnice na 25 l cukerného kvasu

img

 

Číslo produktu: H31023
Cena bez DPH: 200,00 Kč (8,33 EUR)
Cena s DPH (15 %):
230,00 Kč (9,58 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Turbo kvasnice Alcotec 23% pro cukerný kvas

Turbo kvasnice Alcotec 23% jsou teplotně tolerantní kvasnice, určené pro kvasy na cukrové bázi. S použitím 10,5 kg cukru na 25 litrů kvasu dosahují po vykvašení až 23 % objemu alkoholu a jsou specifické výslednou neutrální chutí. Pozor - tyto kvasnice nejsou určeny pro ovocné kvasy.

Fermentace s kvasnicemi Alcotec 23%  je velmi čistá, ale při vysokých teplotách můžou vykvasit i nežádoucí vedlejší produkty (přiboudliny).



Pokyny pro založení 25 litrů cukerného kvasu:

Do čisté kvasné nádoby o objemu 30 litrů nalijte 18 litrů teplé vody o teplotě cca 40°C. Přidejte 10,5 kg cukru krystal a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

Následně se ujistěte, že je teplota cukernatého roztoku mezi 18-30°C (nejlépe 24°C) a přidejte obsah všech tří sáčků z balení kvasnic tedy kvasnice (yeast), živiny (nutrien) a tekuté aktivní uhlí (active carbon). Vše řádně promíchejte. Následně kvasnou nádobu hermeticky uzavřete a osaďte kvasnou zátkou. Po třech hodinách kvas ještě jednou řádně promíchejte.

UPOZORNĚNÍ: Aktivní uhlí před použitím řádně protřepejte a ujistěte se, že neobsahuje hrudky (zejména v okrajích sáčku).

Takto založený kvas nechejte kvasit při pokojové teplotě mezi 18-24°C po dobu 7 dní. Doporučujeme kvas nechat zcela dokvasit. Konec kvasného procesu poznáte tak, že kvasná zátka přestane bublat. Pro jistotu kvas přeměřte i oechslemetrem, aby jste potvrdili, že je všechen cukr zkvašen.

Po dokvašení je potřeba kvas vyčířit. K tomu můžete použít čířící prostředek, nebo uložte kvasnou nádobu do chladné místnosti na cca 2 dny. Před stáčením musí být všechny nečistoty usedlnuté na dno nádoby a kvas musí být zcela čirý. Pokud tomu tak je, stočte čirou tekutinu bez sedimentů do čisté nádoby.

 


Výroba likérů bez destilace:

V případě, že chcete vyrobit kvalitní líh bez destilace, postupujte dle stejného návodu. Vykvašený kvas však není potřeba destilovat, jen jej musíte o to lépe vyčířit, aby veškeré nečistoty, mrtvé kvasnice a aktivní uhlí klesly na dno.

Kvas můžete vyčířit pomocí čířícího prostředku, nebo můžete zvolit delší proces, při kterém uložíte nádobu s kvasem do chladného prostředí a necháte kvas samovolně čířit po dobu cca 2 dní. Jakmile je kvas (až 23% lihovina) křišťálově čistý, můžete jej opatrně stočit do nachystaných nádob. Takto vykvašená lihovina je připravena k míchání likérů.

* Pokud se vám výsledná chuť lihu nezdá, můžete jej dočistit pomocí filtrací nebo jinými čistícími prostředky.

 

UPOZORNĚNÍ: Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

 

Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Obsah balení: turbo kvasnice (yeast), živiny (nutrien), aktivní uhlí (active carbon)
Složení: sušené kvasnice poslední generace, potravinářské kvasnice, vitamíny a minerály, aktivní uhlí
Váha balení: 400 g

 

TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

Ke stažení

doc Návod

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgdostupnost imglubošimg22.08.2019 23:34
imgimgimgRe: dostupnost imgMajitel obchoduimg23.08.2019 06:39
imgKvasinkyimgRomanimg01.04.2019 12:57
imgimgimgRe: KvasinkyimgMajitel obchoduimg02.04.2019 07:47
imgkvasniceimgOndřejimg04.02.2019 11:55
imgimgimgRe: kvasniceimgMajitel obchoduimg05.02.2019 07:42
imgimgimgimgRe: Re: kvasniceimgOndřejimg05.02.2019 09:43
imgdotazimgKarelimg21.11.2014 09:41
imgimgimgRe: dotazimgadminimg24.11.2014 10:24
imghokus pokusimgdmb77img17.10.2014 01:02
imgimgimgRe: hokus pokusimgdmb77img31.10.2014 23:00
imgkvasniceimgmirekimg06.10.2014 23:07
imgimgimgRe: kvasniceimgadminimg07.10.2014 08:20
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha