Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod » Turbo kvasnice - kvasinky » Kvasinky turbo odolné vysokým teplotám - odolné do 40°C.


        

Kvasinky turbo odolné vysokým teplotám - odolné do 40°C.

Turbo kavasinky odolné vysokým teplotám-tolerance do 18% alkoholu

img

 

Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: R50138
Cena bez DPH: 104,35 Kč (4,17 EUR)
Cena s DPH (15 %):
120,00 Kč (4,80 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
8 kg Turbo kvasnice 18-20% - při odběru 10 kusů
22649/3
8 kg Turbo kvasnice 18-20% - při odběru 10 kusů
Cena 135,00 Kč (5,40 EUR) img

Kompletní specifikace

Heat Turbo kvasnice 18% (20°C-40°C) pro cukerný a ovocný kvas

Vhodné pro letní horké dny - snáší vysoké teploty.

Heat turbo kvasnice jsou nejvíce teplotně tolerantní kvasnice, které kvasí od 20°C - 40°C vhodné pro kvas na cukrové bázi, ale i pro ovocné kvasy. Lze využít na 8 kg cukru, nebo 6 kg cukru.

Dávkování cukru pro ovocný kvas: Do ovocného kvasu přidejte 4-6 kg rozpuštěného cukru na 100 litrů kvasu. Cukr rozpuste ve vodě a ujistěte se, že je teplota směsi nižší než 30°C. Poté přidejte kvasnice, pořádně promíchejte a nechejte roztok 20 minut odstát. Takto připravený roztok přidejte do kvasu a znovu pořádně promíchejte.

Pro rychlé kvašení dejte 6 kg cukru a doplňte do 25 litrů vodou. Při okolní teplotě 26 -30°C bude kvas vykvašený za 24 hodin.

Pro pomalejší kvašení s větší výtěžností dejte 8 kg cukru a doplňte do 25 litrů vodou.

Pokyny pro založení 25 litrů cukrového kvasu (18% obj. alkoholu):
8 kg cukru rozpuste v 8 litrech teplé vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Doplňte objem do 25 litrů studenou vodou a vše míchejte 1 minutu. Teplota směsi musí být do 30°C (pro nejlepší výsledek), nebo do 25 °C (pro čistější alkohol). Poté přidejte balíček Turbo Kvasnic a míchejte, dokud se kvasnice nerozpustí.

Tip pro získání maximálního obsahu alkoholu a nejvyšší kvality:
Nádobu uzavřete víkem a opatřete kvasnou zátkou (bublátorem). Směs nechejte kvasit při okolní teplotě 19-23°C po dobu 10-14 dnů.


Tip pro nejrychlejší výsledky:
Nádobu uzavřete víkem, opatřete kvasnou zátkou (bublátorem) a nechejte kvasit při 24-27°C pokojové teploty cca 5 dní. Ukončení kvašení nastává, když kvas přestane pracovat (bublat).


UPOZORNĚNÍ:
Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

Dávkování cukru pro ovocný kvas:

Do ovocného kvasu přidejte 4-6 kg rozpuštěného cukru na 100 litrů kvasu. Cukr rozpuste ve vodě a ujistěte se, že je teplota směsi nižší než 30°C. Poté přidejte kvasnice, pořádně promíchejte a nechejte roztok 20 minut odstát. Takto připravený roztok přidejte do kvasu a znovu pořádně promíchejte.

 

Obsah 1 balení a dávkování: Jedno balení obsahuje 138 g turbo kvasnic
138 g turbo kvasnic je dostačující pro založení 100 l ovocného kvasu, 25- 50 litrů obilného kvasu nebo na založení 25 litrů bramborového/cukrového kvasu.

Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, stopové prvky vitamínů a minerálů
Váha balení: 138 gramů
Výrobce: Stillspirits
Země původu: Nový Zéland

 

TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: