Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod » Turbokvasinky, kvasnice » Kvasnice » Black Label kvasnice 14-17% (pro cukerný kvas)


        

Black Label kvasnice 14-17% (pro cukerný kvas)

Kvasnice na 25 l cukerného kvasu

img

 

Číslo produktu: 22665
Cena bez DPH: 91,30 Kč (3,80 EUR)
Cena s DPH (15 %):
105,00 Kč (4,38 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

Kompletní specifikace

Black Label kvasnice 14-17% pro cukerný kvas

Kvasnice Black Label jsou teplotně tolerantní turbo kvasnice, určené pro cukerný i ovocný kvas.

Na 100L ovocného kvasu 1balení, plus přídavek cukru

Pokyny pro založení 25 litrů cukerného kvasu:
30 litrovou kvasnou nádobu vymyjte horkou vodou. Není nutné ji dezinfikovat - pouze pokud by byla silně znečištěná. Označte si na nádobě přesnou úroveň objemu 25 litrů (pokud nemá nádoba vlastní stupnici).

Do nádoby nalijte 5 litrů vařící vody a přidejte 6 kg cukru. Směs míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté doplňte směs studenou vodou (15-20°C) do objemu 25 litrů a dobře promíchejte, aby byl cukerný roztok stejnorodý v celém objemu. Výsledkem by mělo být 25 litrů směsi o teplotě 25-30°C (tato teplota je důležitá pro správné přidání kvasnic!)

Pokud má směs správnou teplotu, přidejte balení kvasnic a míchejte tak dlouho, dokud se kvasnice nerozpustí. Směs by měla mít mléčný vzhled bez viditelných hrudek. Poté nechejte směs kvasit při pokojové teplotě (nejlépe 20-25°C) po dobu 3-5 dní.

Směs je možné nechat kvasit i při okolní teplotě mezi 25 a 30°C, čímž se zrychlí doba kvašení (cca 2 dny), ale v kvasu se vytvoří více těkavých látek a přiboudlin. Při kvašení s okolní teplotou pod 18°C se naopak doba kvašení prodlouží na 7 dní.

Ukončení kvašení nastává když kvas přestane pracovat (bublat).


UPOZORNĚNÍ: Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!


Pokyny pro založení velkého objemu cukrového kvasu:

pro 100 litrů: 4 balení kvasnic, 32 kg cukru
pro 200 litrů: 8 balení kvasnic, 48 kg cukru
pro 250 litrů: 9 balení kvasnic, 60 kg cukru
pro 300 litrů: 10 balení kvasnic, 72 kg cukru
pro 350 litrů: 11 balení kvasnic, 84 kg cukru
pro 400 litrů: 12 balení kvasnic, 96 kg cukru
pro 450 litrů: 13 balení kvasnic, 108 kg cukru
pro 500 litrů: 14 balení kvasnic, 120 kg cukru
pro 600 litrů: 15 balení kvasnic, 144 kg cukru
pro 700 litrů: 16 balení kvasnic, 168 kg cukru
pro 800 litrů: 17 balení kvasnic, 192 kg cukru
pro 900 litrů: 18 balení kvasnic, 216 kg cukru
pro 1000 litrů: 19 balení kvasnic, 240 kg cukru



Skladování:
Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, vitamíny a stopové prvky
Váha balení: 90 gramů

 

TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.


Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha