Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod » Turbo kvasnice - kvasinky » Rumové kvasnice 14% (pro kvas z melasy)


        

Rumové kvasnice 14% (pro kvas z melasy)

Kvasnice na 25 l kvasu z melasy

img

 

Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: 22697
Cena bez DPH: 85,22 Kč (3,41 EUR)
Cena s DPH (15 %):
98,00 Kč (3,92 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Rumové kvasnice 14% pro kvasy z melasy

Rumové kvasnice pro přípravu kvasu z melasy mají specifické aroma. Výsledný produkt po destilaci je nejlepší a nejhodnější právě pro výrobu rumu. Jedno balení rumových kvasnic je dostačující pro založení 25 litrů kvasu z melasy a výsledný kvas dosahuje 12-14% obj. alkoholu.


Pokyny pro založení 25 litrů kvasu z melasy:

Většina uvedených složek se používá k výrobě všech druhů lihovin. Rum má však výraznou a specifickou chuť, což je z části dané právě melasou.

!Při práci s kvasem pečlivě dodržujte čistotu - nečistota může způsobit zkyselení rmutu!

V 8 litrech teplé vody (50-70°C) rozpusťte 4,5 kg cukru a vzniklý roztok přimíchejte do 2 kg melasy (50%). Poté směs dolijte studenou vodou do objemu 25 litrů. Maximální teplota celé směsi by měla být do 28°C. Pokud je teplota vyšší, kvasnice uhynou.

Pokud je teplota směsi správná, přidejte balení kvasnic, vše dobře promíchejte a ujistěte se, že se kvasnice zcela rozpustily.

Nádobu uzavřete víkem a opatřete kvasnou zátkou (bublátorem). Směs nechejte kvasit při okolní teplotě 20-28°C po dobu 3-10 dní. Reálná délka kvašení závisí na množství cukru a teplotě vzduchu.

Kvas je připraven k destilaci ve chvíli, kdy hodnota na hustoměru dosáhne 0°Oe. Po ukončení kvašení je nejlepší použít přípravek pro vyčíření rmutu.

* Pokud se rmut zkazil, je to způsobeno prací se  špinavýma rukama, znečištěnou vodou nebo použitím špinavého vybavení.

 

Pokyny pro založení 25 litrů kvasu z třtinového cukru:
5 kg třtinového cukru rozpusťte v teplé vodě a nalijte do kvasné nádoby. Poté směs dolijte vodou do obsahu 25 litrů a řádně promíchejte. Ujistěte se, že je teplota směsi nižší než 30°C a poprašte cukerný roztok 1 balením rumových kvasnic. Počkejte 15-20 minut a poté kvasnice do cukrové směsi pořádně zamíchejte. Doba kvašení se pohybuje mezi 5 až 7 dny.


UPOZORNĚNÍ: Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, vitamíny a stopové prvky
Váha balení: 62 g
Země původu: Švédsko



TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

 

Recept - Kořeněný rum:
Zábavná zkušenost pro domácí paliče! Vyrobte si perfektní kořeněný rum sami doma!

Ingredience:
1 litr destilátu rumu (čerstvý rum)
1 vanilkový lusk (podélně rozřízlý)
1 kus celé skořice (nasekaný)
5 kuliček nového koření
5 kuliček  černého pepře
1/2 badyánu
na špičku lžičky strouhaného muškátového oříšku
3 plátky zázvoru
3 kousky pomerančové kůry

Veškeré ingredience smíchejte a nechejte zaležet alespoň 5-15 dní v  závislosti na požadované chuti a síle nápoje.

* Veškeré informace poskytujeme v dobré víře a jsou obecné povahy. Neručíme za nesprávné použití produktu.Všeobecné pokyny nemají žádnou právní závaznost ani záruku.

 

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgrumimgVLASTAimg16.04.2017 18:52
imgNechápu to !!!imgKanárimg01.06.2016 16:15
imgmelasa imgRoman img11.09.2015 21:05
imgimgimgRe: melasa imgKanárimg01.06.2016 16:17
imgimgimgRe: melasa imgadminimg14.09.2015 09:54
imgsladový výtažekimgmiroslavimg05.09.2015 18:40
imgimgimgRe: sladový výtažekimgKanárimg01.06.2016 16:19
imgimgimgRe: sladový výtažekimgadminimg07.09.2015 11:08
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha