Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod » Turbokvasinky, kvasnice » Medovina set - set na výrobu medoviny


        

Medovina set - set na výrobu medoviny

Sada ingrediencí na výrobu medoviny.

img

 

Číslo produktu: 99240
Kvasinky: Medovina
Speciální: Speciální
Medový kvas: Medový kvas
Cena bez DPH: 148,76 Kč (5,95 EUR)
Cena s DPH (21 %):
180,00 Kč (7,20 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Medovina set Mjöd - set na výrobu medoviny
Díky této švédské sadě si můžete doma vyrobit 25 litrů kvalitní medoviny. Stačí přidat med, vodu a vlastní nápad.


Obsah sady:

  • 1 balení vinných kvasinek Bayanus na 25 litrů kvasu
    (přidává se do medového kvasu mezi 3.0 až 3.4 PH a při teplotě mezi 20-30°C.)
  • 1 balení živin pro vinné kvasinky
    (POZOR! Přidává se do kvasu zároveň s kvasnicemi!)
  • 1 balení kyseliny citrónové na úpravu PH v kvasu
    (POZOR! Pokud do medoviny přidáte ovoce, nepoužívejte kyselinu citrónovou!)
  • 1 balení vinného stabilizátoru na 25 litrů kvasu
    (přidává se až po ukončení kvasného procesu, aby se zamezilo druhému kvašení)
  • 1 balení čířícího prostředku pro vyčištění medoviny od mrtvých kvasinek a dalších nečistot
    (dvousložkové balení; první použijte složku KIESELSOL a nechte kvas odstát 1 hodinu, následně přidejte složku CHITOSAN a nechte čířící prostředek pracovat aspoň 24 hodin)

 

Ředění medu a vody:
Vodu je důležité převařit, předtím než se bude míchat s medem!

Pro suchou medovinu (kyselou) řeďte poměrem 1:4 (1 díl medu na 4 díly vody)
Pro polosuchou medovinu (sladší) řeďte poměrem 2:3 (2 díly medu na 3 díly vody)
Pro sladkou medovinu řeďte poměrem 1:1 (1 díl medu na 1 díl vody)

 

Postup pro založení 25 litrů kvasu:
Do vyčištěné 30 až 35 litrové kvasné nádoby nalijte 25 litrů směsi medu a vody. Změřte PH a upravte pomocí kyseliny citrónové tak, aby měl roztok PH v rozmezí 3.0 - 3.4.

Zkontrolujte a případně upravte teplotu roztoku na 20 až 30°C a vmíchejte balení kvasnic a balení živin. Vše pořádně promíchejte.

Kvasnou nádobu nejlépe hermeticky uzavřete a osaďte kvasnou zátkou (bublátorem). Směs nechejte kvasit nejlépe při pokojové teplotě 20 až 24°C. Po ukončení kvasného procesu (kvasná zátka přestane „bublat“) vyčistěte medovinu pomocí dvousložkového čířícího prostředku. Po vyčištění stočte medovinu do čisté nádoby tak, aby všechny usazeniny zůstaly na dně v původní kvasné nádobě. Do stočené a čisté medoviny přidejte balení stabilizátoru, který zabrání druhému kvašení.

 

Váha balení: 138 g
Země původu: Švédsko

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgIvan [37.188.237.*]

img10.06.2019 23:08

Stabilizátor

Dobrý den, chci se zeptat na složení stabilizátoru. To je nějaká chemie?

imgMichal [78.45.224.*]

img15.02.2018 19:42

Mrtvé kvasinky

Dobrý den. Chci se zeptat, jestli mám před přidáním stabilizátoru a čiřiče stočit medovinu od kvasinek na dně. Děkuji

imgMajitel obchodu [37.48.53.*]

img16.02.2018 07:38

Re: Mrtvé kvasinky

Dobrý den, první použijte čířič, který Vám mrtvé kvasinky a další balast nechá sednout na dno, pak stočte jen čistou medovinu a použijte stabilizátor. S pozdravem admin

imgJana [37.48.17.*]

img18.01.2018 07:26

vaření medoviny

Při kvašení medoviny s jinými kvasinkami jsem med převařovala kvůli bílkovině v něm obsažené. sebrala pěnu (vysráženou bílkovinu) a vodu samozřejmě také převařenou. U vašeho setu na medovinu se med vařit nemusí? děkuji za odpověď

imgMajitel obchodu [89.24.49.*]

img19.01.2018 07:28

Re: vaření medoviny

Dobrý den, med se nevaří, protože ztrácí veškeré vitamíny a živiny. Med se pouze zahřívá. S pozdravem, admin

imgLukáš [88.103.84.*]

img24.06.2016 10:09

Zrání medoviny

Dobrý den, po dokvašení medoviny, jejím vyčiření a stabilizaci. Bych jí rád nechal nějaký rok zrát. Je něco na co bych si měl dát pozor?

imgadmin [.*]

img27.06.2016 07:24

Re: Zrání medoviny

Dobrý den, pokud jste použil stabilizátor, stačí medovinu nalít do demižonu nebo nalahvovat, tak aby tam bylo minimum vzduchu a uskladnit do sklepa. S pozdravem Alkoholesence.cz

imgMusil [213.226.230.*]

img07.03.2016 10:39

Medovina

Dobrý den. Jak dlouho s tímto setem trvá samotné kvašení medoviny? (Medovina set - set na výrobu medoviny)

imgadmin [.*]

img07.03.2016 12:45

Re: Medovina

Dobrý den, záleží na různých okolnostech, okolní teplota, druh a kvalita medu atd. Ale průměrná doba by měla být 14 dní. S pozdravem a přáním hezkého dne, Alkoholesence.cz

imgMusil [213.226.230.*]

img07.03.2016 15:56

Re: Re: Medovina

Děkuji za odpověď. Dnes to je akorát 16 dnů a poslední 3 dny zabublá kvasná zátka cca 1x za minutu. Mohu již medovinu vyčistit s stabilizovat, nebo mám počkat až přestane bublat úuplně?

imgadmin [.*]

img08.03.2016 10:05

Re: Re: Re: Medovina

Můžete klidně medovinu zastavit bude sladší, pokud by dokvasila úplně musela by se zase asi trochu dosladit. Nejlepší je medovinu ochutnávat a najít si tu chuť, která Vám vyhovuje a aplikovat stabilizátor. S pozdravem, admin

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: