Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


Úvod » Turbokvasinky, kvasnice » Kvasnice » Oceania Turbo Kvasnice 14-18%


        

Oceania Turbo Kvasnice 14-18%

Turbo kvasnice tolerantní až na 18%

img

 

Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: 22622
Cukerný kvas: Cukerný kvas
Ovocný kvas: Ovocný kvas
Obilný,bramborový kvas: Obilný,bramborový kvas
Cena bez DPH: 100,00 Kč (4,2500 EUR)
Cena s DPH (15 %):
115,00 Kč (4,8875 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Oceania turbo kvasnice 14-18% pro cukerný, obilný nebo ovocný kvas

Nové kvasnice od společnosti Gert Strand Oceania turbo kvasnice s tolerancí na alkohol v kvasu až 18%, jsou vhodné na 25 litrů cukernatého kvasu, 100 litrů škrobového (obiloviny) kvasu nebo 100 litrů ovocného kvasu.

Pokyny pro založení 25 litrů cukrového kvasu (18% obj. alkoholu):
8 kg cukru rozpuste v 8 litrech teplé vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Doplňte objem do 25 litrů studenou vodou a vše míchejte 1 minutu. Teplota směsi musí být do 30°C (pro nejlepší výsledek), nebo do 25 °C (pro čistější alkohol). Poté přidejte balíček Turbo Kvasnic a míchejte, dokud se kvasnice nerozpustí.

Použití do ovocného kvasu: posypte povrch kvasu a řádně promíchejte. Jedno balení je vhodné na 100 litrů ovocného kvasu. 

Použití do kvasu na bázi škrobu: do připraveného škrobového kvasu (škroby převedené na zkvasitelné cukry), jedno balení na 100 litrů posypte po povrchu kvasu a pořádně promíchejte.

Tip pro získání maximálního obsahu alkoholu a nejvyšší kvality:
Nádobu uzavřete víkem a opatřete kvasnou zátkou (bublátorem). Směs nechejte kvasit při okolní teplotě 19-23°C po dobu 10-14 dnů.


Tip pro nejrychlejší výsledky:
Nádobu uzavřete víkem, opatřete kvasnou zátkou (bublátorem) a nechejte kvasit při 24-27°C pokojové teploty cca 5 dní. Ukončení kvašení nastává, když kvas přestane pracovat (bublat).


UPOZORNĚNÍ:
Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, stopové prvky vitamínů a minerálů
Váha balení: 245 gramů
Výrobce: Gert Strand AB
Země původu: Švédsko

 

TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgPavel [178.255.168.*]

img22.11.2021 09:22

Kukuřičný kvas-pálit jen vodu z čiření a nebo celý obsah sudu ?

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli bude velký rozdíl v chuti když vypálím jen tekutinu která se vytvořila po sčiření v sudu a nebo když vypálím celý obsah sudu ? Protože když mám kukuřičný kvas kde jsem převedl škrom pomocí enzymů tak z množství 110 litrů kvasu v sudu po sčiření dokážu odebrat sotva 30 litrů tekutiny a zbylých 80 litrů je prostě ta sedlina a to by mi moc nevyteklo když většina se schovává v té sedlině.. Děkuji za odpověď a radu

imgPetr [178.255.168.*]

img23.08.2021 11:49

cukroměr ukazuje 0, můžu dát do chladu ?

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Dělal jsem cukrový kvas 50l, dnes je to desáty den (teplota kvasu 23) a včera už cukroměr ukazoval 0 a sotva bublal, tak jsem to dal do sklepa kde je 15°C, pořádně s ním zamíchal abych vyhnal bubliny a mohl se v klidu sčiřit, ale ten kvas je stále aktivní.. když je cukernatost 0, můžou se zvýšit alkoholy ještě ? Má cenu to nechat bublat? Děkuji za odpověď

imgMajitel obchodu [78.80.96.*]

img24.08.2021 11:30

Re: cukroměr ukazuje 0, můžu dát do chladu ?

Dobrý den, dokut kvas bublá pořád vytváří alkohol. Cukroměr nemusí být přesný, nechte to klidně kvasit. S pozdravem, admin

imgTonda [178.255.168.*]

img14.08.2021 13:57

Není to moc ?

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli na 25L kvasu z cukru, není jeden sáček Oceania Turbo Kvasnice 14-18% moc ? Je přece jenom 2x větší než ostatní když má 245gramů. A já chci zkusit udělat 50L (15kg cukru a 42L vody) a říkám si jestli mám do toho dát 2x Oceania Turbo Kvasnice 14-18% nebo bude stačit jen jeden sáček. Děkuji za objasnění, popřípadě radu. Hezký den

imgMajitel obchodu [37.48.39.*]

img17.08.2021 11:29

Re: Není to moc ?

Dobrý den, jde o toleranci na alkohol. Uvádíme hodnoty dle výrobce. Nemůžeme Vám zaručit, že Vám kvas dokvasí. Doporučujeme při těch 15 kilech dát cukr na dvakrát (dvě dávky). S pozdravem, admin

imgPavel [178.255.168.*]

img13.08.2021 10:14

Může se s kvasem ze žitné nýchat ?

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli mohu s kvasem ze žitné 120L ( zcukřené škroby+Oceania Turbo Kvasnice ) po 5ti dnech zamýchat abych tomu trochu pomohl nebo nikoli? Už třetí den mi cukroměr ukazuje stále 8 a nechce klesat a buble to furt tak každých 10 vteřin. Při založení kvasu byla cukernatost 18. Děkuji za radu

imgMajitel obchodu [37.48.39.*]

img13.08.2021 11:00

Re: Může se s kvasem ze žitné nýchat ?

Dobrý den, ano můžete to promíchat. Aby se kvasnice dostaly do celého kvasu. S pozdravem, admin

imgPetr [178.255.168.*]

img10.08.2021 11:39

děsivé kvašení

Zdravím, do zcukřelého kvasu ze žita (120L kvasu) jsem přidal 1 a půl sáčku Oceania Turbo Kvasnice 14-18% , zamýchal jsem pečlivě a dal to chodby kde je teplota 19°C a kvas měl 24°C, začalo to hned bublat a po pár hodinách jsem to změřil a teplota 29% a kvas valil nahoru až jsem musel ubrat. Hned jsem přemístil do sklepa kde je 15°C ale teplota je furt kolem 29°C a nedaří se mi to zachladit, zamotávám sud hadrem který máčím ve studené vodě ale kdepak... Předpokládám že jsem dal moc kvasnic ?? Asi by stačil jen ten jeden sáček a cukernatost po 24H spadla z 18 na 11. Bude z toho vůbec něco když to jde tak rychle všechno? Děkuji za odpověď

imgMajitel obchodu [37.48.39.*]

img11.08.2021 10:43

Re: děsivé kvašení

Dobrý den, je lepší kvasnice do kvasu dávkovat. Na 120 litů by měli stačit jedny kvasnice a ty také dávkovat, polovinu na začátku a druhou 48 hodin po první dávce. Bouřlivé kvašení by nemělo mít vliv na výtěžnost. Nechte kvas kvasit dokut bude bublátor bublat, i jednou za hodinu. S pozdravem, admin.

imgPavel [178.255.168.*]

img06.08.2021 08:36

na 100l žita ?

Dobrý den, na 100l kvasu ze žita (3:1) stačí tedy jen jeden sáček Oceania Turbo Kvasnice 14-18% ? Děkuji za odpověď

imgMajitel obchodu [37.48.39.*]

img06.08.2021 10:18

Re: na 100l žita ?

Dobrý den, na 100 litrů kvasu by mělo stačit 1 balení těchto kvasnic , pokud dáte více kvasnic do kvasu nic se neděje, pokud málo nemusí Vám kvas dokvasit. S pozdravem admin.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: