Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


NÁVODY A POPIS ZBOŽÍ » Seznam návodů a receptů
Seznam návodů a receptů

Video návody

Legislativa

Aktivní uhlí - čištění lihovin

Rozkvašení zastaveného kvasu - návod

Tabulka pro lihoměry

 

Vše o turbo kvasnicích

Jak si vybrat nejvhodnější kvasnice?

Turbo kvasnice pro ovocné kvasy

Turbo kvasnice - vlastnosti

Turbo kvasnice - vše o teplotě

Kvasnice pro velkoobjemové kvasy

Kvasnice pro výrobu brandy a vínovici

 

Recepty na přípravu kvasů

Ovocné kvasy - cukr a kvasný proces

Příprava kvasu na pravou Irskou Whisky

Recept na založení obilného kvasu

Recept na výrobu domácího cideru

Příprava kvasu z brambor a jiných hlíz

 

Recepty na domácí pálenky a lihoviny

Recept na bramborovou vodku

Recept na domácí griotku z červené řepy

Spalovač cholesterolu

 

Recepty na nealkoholické nápoje

Recept na domácí růžovou limonádu


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgMiroslav [37.188.164.*]

img06.10.2017 21:17

whisky kvasnice

Dobrý den Chtěl bych se zeptat jestliže použiju tyto kvasnice na kvas vyrobený pouze z ječného sladu, budou fungovat. A kolika procentní slad jsou schopny zpracovat?

ODPOVĚDĚT

imgPet [82.113.46.*]

img25.11.2017 22:25

Re: whisky kvasnice

Pro výrobu obilné nebo lépe sladové whisky je potřeba, aby kvas nepřesáhl 8-9% ABV. Jinak se budou tvořit sloučeniny, které tam nechceš mít. Proto je potřeba mít na 25L kvasu asi 8,5 kg zrní. Při výtěžnosti 75% ti to dává specifickou hustotu asi 1075 kg.m3, pokud bys to scedil. Můžeš si to spočítat v mash kalkulátorech na webu (třeba tady https://www.brewersfriend.com/allgrain-ogfg/). Když použiješ enzymy při rmutování, dostaneš se na daleko vyšší výtěžnost (klidně až na 95-99%), tak pak ti bude stačit míň zrní. Každopádně bych to ale dělal minimálně z poloviny sladu a zbytek nesladovaného zrna. :-)

ODPOVĚDĚT

imgadmin [.*]

img09.10.2017 10:07

Re: whisky kvasnice

Kvasinky fungovat budou, nerozumím kolika procentní slad , co tím myslíte?

ODPOVĚDĚT