Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
26.07.2023
DPH na Slovensko podle OSS
Z důvodu nového daňového systému EU, doručování zásilek mimo ČR v režimu OSS , bude fakturováno dle sazby DPH dané země. Proto SK zákazníci musí počít... číst celé
26.07.2023
Množstevní slevy u kvasnic
U vybraných turbo kvasnic jako je 8 Kg nebo Coobra extreme 48, jsme upravili množstevní ceny. číst celé
26.07.2023
Upravili jsme vzhled e-shopu!
Upravili jsme vzhled našeho e-shopu. Nyní je vzhled kompatibilní i s mobilním zařízením. číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Návody a recepty

 

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasniceEnzymy

Lihové aromata Ochucení lihovinAktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholuChladnomilé kvasnice

VodkaKvasná nádobaDubové soudkyRum

Kvasná zátkaDubové dřevoLihoměr

SlivoviceHruškaMeruňkaŠvestka

Whisky kvasniceVodka kvasnice

Recept na domácí ciderCider kvasnice

Vinné kvasniceBylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu

 

  1. Úvod
  2. NÁVODY A POPIS ZBOŽÍ »
  3. Návod na bramborový kvas
Příprava kvasu z brambor a jiných hlíz


Rady na zpracování brambor, topinambur a dalších kořenů a hlíz


Čistota: Před zpracováním je důležité brambory a jiné kořeny či hlízy pořádně očistit a umýt. Zamezí se tím kontaminaci bakteriemi.

Doba zpracování:Brzké jaro až příchod prvních mrazů.

Příprava plodin:Čím je mletí plodin jemnější, tím je konečná výtěžnost lepší. Doporučujeme použít mlýnek na ovoce nebo drtič.


Hodnota pH:

Hodnota pH by se měla pohybovat v rozmezí 3,0-3,2 pH. Zamezíte tak případnému napadení bakteriemi nebo plísní. Pro úpravu pH doporučujeme použít přípravek Erbslöh-pH-Senker.


Použití enzymů:

Na brambory, topinambury a jiné tvrdé plodiny doporučujeme použít enzym Distizym FM-TOP. Díky tomuto enzymu dosáhnete zkapalnění tvrdých plodů.


Použití kvasnic:

Lze použít jakékoli turbo kvasnice s tolerancí alkoholu do 20%, které obsahují živiny i vitamíny (silnější kvasnice je škoda použít - potenciál plodů není tak vysoký). Často se používají také kvasinky Spiriferm s přidáním vitamínů a živin Vitamin Combi.Kvasnice zajistí plynulé a kvalitní prokvášení kvasu a vysokou výtěžnost.


Teplota kvašení:
Kvas by měl být ideálně umístěn na místo bez průvanu, kde se okolní teplota pohybuje v rozmezí 24-26°C.

Před destilací:Po ukončení kvašení doporučujeme přidat odpěňovací přípravek Schaum-ex. Brambory a topinambury mají tendenci hodně pěnit.

 

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz