Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


NÁVODY A POPIS ZBOŽÍ » Rozkvašení zastaveného kvasu

Rozkvašení zastaveného kvasu

Startovací kultura

-          2 litry vlažné vody
-          300 g cukru
-          1/4 balíčku turbo kvasnic
-          šťáva z 5 pomerančů
-          šťáva z 3 citrónů

Vše dejte do jedné nádoby, dobře rozmíchejte a přidejte do zastaveného kvasu.
Pro rozkvašení zastaveného kvasu můžete v některých případech použít i Restart kvasnice.

 

Proč se může kvas zastavit?

-          Příliš vysoká teplota >  28°
-          Příliš nízká teplota < 15°
-          Příliš vysoká koncentrace cukru
-          Příliš nízká koncentrace cukru
-          Příliš vysoká kyselost: PH <2,5
-          Použití starých neaktivních kvasinek

Použité informace jsou čerpány z literatury: „Domácí výroba lihovin“ (Bettina Malleová, Helge Schmickl)


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgMilan [178.20.138.*]

img11.11.2020 14:35

kvas

Dobrý den přeji, potřeboval bych vědět proč mi trnkový kvas přestal kvasit shodně ve všech bečkách na hodnotě 3. Teplota v místnosti 12-14 stupňů. Nevím si rady co s tím, jestli kvas přihřát nebo zkusit znova rozkvasit, máte s tím někdo skušenosti, stalo se mi to poprvé. Děkuji.

ODPOVĚDĚT

imgStanislav [31.30.174.*]

img22.11.2020 22:37

Re: kvas

Dobrý den, mám cca 270l kvasu z hrušek (neznámá odrůda, měkká a sladká). Hrušky posekané, nepřidávali se žádné kvasinky jenom asi 8kg cukru. Sběr proběhl ve dnech 2-16.10.2020. Měl jsem ho uložen v několika bečkách ve stodole, kde pravděpodobně noční teploty v posledních 14ti dnech mohli jít někdy blízko nule a přes den pod deset stupňů. Mám za to, že přes koláč už nic nebublá a přestalo to kvasit. Nyní to mám už 3tí den jinde v 17ti stupních a kvas se nerozjíždí i přestože naměřím 8% Brix. Přemýšlím že bych se pokusil nějak aplikovat třeba přes stříkačku s hadičkou na několika místech kvasnice, tak abych nepoškodil koláč, co myslíte? Míchat s tím nechci, některé koláče mají trochu plísně. Poradili by jste mi prosím restart kvasnice nebo spíše Váš recept s pomerančem a citronem, turbokvasnicemi atd.? Případně které turbo kvasnice konkrétně?

ODPOVĚDĚT

imgMajitel obchodu [37.48.40.*]

img13.11.2020 09:23

Re: kvas

Dobrý den, s takovou hodnotou by jsme doporučili rovnou vypálit. S pozdravem, admin

ODPOVĚDĚT

imgLadislav [37.188.138.*]

img07.09.2020 11:25

rozkvašení zastaveného kvasu

Dobrý den, startovací kulturu po přidání do zastaveného kvasu rozmíchat do celého objemu, nebo nechat na vrchu kvasu? Uvedené množství bude stačit na 200 litrů kvasu z myrabolánu. Děkuji za odpověď.

ODPOVĚDĚT

imgMajitel obchodu [78.80.26.*]

img09.09.2020 06:41

Re: rozkvašení zastaveného kvasu

Dobrý den, určitě promíchejte do celého objemu. S pozdravem admin

ODPOVĚDĚT

imgMiroslav [82.99.140.*]

img02.11.2015 19:51

zastavení kvasu

Kvas hrušek 140 litrů se po 21 dnech zastavil v kvašení. Nahoře je voda a je v klidu.Měření obsahu cukru ukázalo 8,5. Kvas je v místnosti kde je teplota 17 - 19 stupnů. Hrušky byly rozšrotovány na kaši a bylo přidáno 5 kg cukru. Poradte co stím.

ODPOVĚDĚT

imgadmin [85.71.4.*]

img02.11.2015 20:58

Re: zastavení kvasu

Dobrý den, přidal jste kvasnice do tohoto kvasu? Pokud ano co to bylo za kvasnice. Pokud jste nepřidal kvasnice, dal jste moc cukru na které přírodní kvasinky nestačí. Admin

ODPOVĚDĚT