Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Návody a recepty

Program na ředění alkoholu

Kvalitní Alkoholové esence ze Švédska

 

 

Po-domacku.cz - vše pro výrobu domácích pochutin

RSS

Turbo kvasnice Enzymy

Lihové aromata Ochucení lihovin Aktivní uhlí

Filtrace a číštění alkoholu Chladnomilé kvasnice

Vodka Kvasná nádoba Dubové soudky Rum

Kvasná zátka Dubové dřevo Lihoměr

Slivovice Hruška Meruňka Švestka

Whisky kvasnice Vodka kvasnice

Recept na domácí cider Cider kvasnice

Vinné kvasnice Tinktury Bylinky do alkoholu

Turbo kvasnice a ovocné kvasy

Založení ovocného kvasu


NÁVODY A POPIS ZBOŽÍ » Recept na obilný kvas

Recept na přípravu obilného nebo kukuřičného kvasu

Příprava kvasu je za použití Enzymů 3v1 na obilné kvasy

Příprava kvasu obsahujícího škrob (25 litrů)

5-6 kg obilí nebo kukuřice semelte na drť a ohřejte čistou vodu na 90°C (vody je třeba ohřát 4x větší množství, než je množství přichystaného obilí/kukuřice).

Zahřátou vodu poté přidejte do kvasné nádoby k semleté surovině a vše řádně promíchejte. Až klesne teplota celé směsi na 45-50°C, přidejte enzymy na obilniny, opět řádně promíchejte a nechejte 2 hodiny odležet. Následně doporučujeme upravit pH kvasu na hodnotu 5-6,5 pH. K upravení pH se používá kyselina citrónová (na měření pH se používají indikátorové papírky).

Po odležení směsi změřte její teplotu. Pokud klesla na teplotu okolo 25°C, přidejte do směsi kvasnice a vše řádně promíchejte. 
POZOR - kvasnou nádobu vždy naplňujte jen ze 4/5 objemu. Pro správný průběh kvašení musí zůstat 1/5 objemu nádoby volná. Kvasnou nádobu se směsí hermeticky uzavřete a na víko umístěte kvasnou zátku (bublátor). Směs nechejte kvasit při teplotě 18-20°C (cca 1 týden).

 

Jakmile přestane kvasná zátka probublávat, kvasný proces skončil. Hodnoty kvasu můžete zkontrolovat pomocí hustoměru nebo oechslemetru. Nechte kvas kompletně vyčířit, aby kvasnice a nečistoty v kvasu klesly na dno nádoby. Proces číření můžete urychlit použitím čiřícího prostředku nebo nádobu umístěte na chladné místo. Po vyčíření již můžete kvas stočit bez veštkerých nečistot.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Opište text z obrázku: *
captcha

Upozornění. Správce webu si vyhrazuje právo smazat vulgární nebo takové příspěvky, které by poškozovaly zájmy správce webu.